Fostul lider de sindicat al politistilor din Timis “inoata” tot impotriva curentului! Colonelul (r) Doinel Malcoci a plecat intr-o vacanta exotica in Thailanda, in ciuda faptului ca zona este bantuita de coronavirus

Fostul lider de sindicat al politistilor din Timis, colonelul in rezerva Doinel Malcoci, recunoscut pentru nonconformismul sau institutional, nu a renuntat nici dupa pensionare la atitudinea rebela fata de reguli, sfaturi si recomandari.

Astfel, in timp ce rezidentii europeni se retrag in graba din zona Orientului Indepartat, bantuita de coronavirus – epidemie care, pana in prezent, a provocat moartea a 425 de persoane, dintre care 64 doar ieri, si infectarea a altor aproape 20.000 -, politistul banatean a decis sa-si petreaca vacanta in Thailanda.

“Ne-am aprovizionat cu masti, pentru ca am inteles ca pe acolo e criza, ne-am facut si provizii de medicamente – Doamne fereste, sa nu avem nevoie! – si am plecat spre Thailanda, cu o escala in Istanbul.


Este vorba despre rezervari facute de aproape un an, un pret bun… Oricum, de la Wuhan, din China, pana la Phuket, unde avem biletele, sunt aproape 3000 de kilometri, deci nu suntem chiar in zona critica a virusului. Daca va trebui sa stam in carantina, la intoarcere, asta e, vom sta”, ne-a spus Doinel Malcoci, care a pornit catre Phuket cu inca trei persoane din Timisoara.

Potrivit thailandmedical.news, autoritatile thailandeze din domeniul sanatatii au anuntat, azi dupa-amiaza, in cadrul unei conferinte de presa, ca alte 6 persoane din Thailanda au fost infectate cu coronavirus, astfel ca numarul total al persoanelor infectate a ajuns la 25. Totusi, expertii in epidemiologie considera ca este vorba despre un numar destul de redus, intrucat numarul cetatenilor chinezi care au calatorit in Thailanda, in decembrie 2019 si ianuarie 2020, a fost extrem de mare, inclusiv din orasul unde a izbucnit epidemia, Wuhan.

Dintre cele 6 persoane infectate cu noul coronavirus, descoperite in Thailanda, 4 sunt thailandeze si 2 – turisti chinezi, au declarat, marti, oficialii din domeniul sanatatii thailandeze.

Directorul general al departamentului de control al bolilor, dr. Suwannachai Wattanayingcharoenchai, a declarat ziaristilor ca intre cei patru thailandezi este inclus si un cuplu care tocmai a vizitat Japonia.

Ceilalti 2 infectati sunt barbati thailandezi, care au transportat in vehiculele lor turisti chinezi.

Totusi, exista o stare de alerta, intrucat o turista sud-coreeana, care a devenit cel de-al 16-lea caz infectat cu coronavirus în Coreea de Sud, a anuntat ca a contractat virusul in timpul unei calatorii de vacanta în Thailanda. Nu a fost niciodata in China si nu a avut niciodata contacte cu vreun rezident chinez.

Oficialii thailandezi investigheaza, in continuare, pentru a stabili in ce statiune turistica si in ce hotel din Thailanda a stat turista sud-coreeana si, de asemenea, ce persoane ar fi putut avea contacte cu ea.

Pana in prezent, nicio tara nu a emis avize de calatorie impotriva Thailandei, motiv pentru care nici companiile aeriene nu au interzis niciun zbor catre Thailanda. (Gabriela Gaspar)
Leave a Reply