BRATARA coronavirus. Propunere cu iz nazist pe pagina de internet a primarului Timisoarei! Bratari pe mana celor izolati, pentru a fi recunoscuti si ocoliti. In caz de distrugere, amenda sau inchisoare

In Timisoara premierelor din toate domeniile, astazi, consemnam o premiera si din domeniul cinismului. Un tanar, nu se stie cat de sanatos, propune, nici mai mult, nici mai putin, ca persoanele aflate in izolare din cauza coronavirusului sa fie obligate sa poarte bratati, sub sanctiunea amenzii sau a dosarului penal, pentru a putea fi recunoscute si ocolite de concitadini.


Paradoxal, aceasta propunere cu iz nazist este tolerata chiar pe pagina de Facebook a primarului Nicolae Robu, la postarea ce vizeaza cozile de la supermarketuri, semn ca panica Covid-19 i-a cuprins chiar si pe cei care ar trebui sa fie vigilenti si, eventual, sa modereze comentariile aberate strecurate pe pagina primului gospodar al orasului.

“Bratari tip festival pe mana pentru cei izolati, sa poata macar fi recunoscuti eventual de cadre medicale, in cazul in care merg aiurea, de capul lor, sau de cetateni si alertate autoritatile. Daca bratara este rupta, dosar penal si amenda. Nu, nu se rupe “din greseala”, ii stim cu totii pe cei cu 6 bratari la mana, prima din februarie 2014. Doar o idee. Da, sigur, exista riscul sa ia bataie daca sunt vazuti pe strada, dar ce ar cauta pe strada”, este propunerea asa-numitului Schild-Kirer Reimund (foto).

Aceasat idee aberanta, se pare, este aprobata tacit de cele aproape 600 de persoane care au citit apelul la calm al primarului Nicolae Robu, pentru ca a fost combatuta de un singur internaut. “Cod ca la Auschwitz, direct pe frunte”, este remarca venita din partea lui Octavian Prostean. (Mara Ion)

10 thoughts on “BRATARA coronavirus. Propunere cu iz nazist pe pagina de internet a primarului Timisoarei! Bratari pe mana celor izolati, pentru a fi recunoscuti si ocoliti. In caz de distrugere, amenda sau inchisoare

 1. E o diferență destul de mare intre nazism si o propunere, dupa cum mentionat, in primul rand pentru cadrele medicale de a identifica persoanele care trebuie sa fie in izolare. Au fost cazuri in care oameni in izolare s-au prezentat la spital si au fost tratati de medici, testati dupa pozitiv, fara nicio masura de protectie.

  Dar, da, propunere cu iz nazist. Jalnic ?

  Schild-Kirer Reimund

 2. Jalnic, Reimund. Ai dreptate, in ceea ce te priveste! Poate nu intamplator propunerea asta vine de la un etnic german. Asa pare, dupa nume. Doar nu-i fi evreu, ca atunci inseamna ca n-ai inteles nimic din ce-au patit stramosii tai, cand li s-a impus sa poarte steaua lui David. Poate ar trebui sa stii ca discriminarea de orice natura este sanctionata, poate ar trebui sa stii ca buletinul medical este confidential, poate ar trebui sa stii ca, acum, e nevoie de solidaritate, nu de expunerea publica a unor oameni. Halal gandire

 3. Pe langa faptul ca sugestia era in special pentru protejarea cadrelor medicale de inca un eveniment ca cel in care o femeie a infectat 6 medici, m-ai facut nazist in presa, cu poza si nume. Ne auzim in instanta ?

 4. Salut prieteni.

  Pe voi nu v-a invatat nimeni ce inseamna GDPR?
  Pe langa faptul ca ii folositi omului poza, ii folositi numele intreg.
  Daca vreti, va ajut si eu cu adresa, eventual va platesc un Uber pana la el acasa.
  Pe langa faptul ca esti jalnica, Mara, mai si incalci drepturi fundamentale.
  Bafta si multa sanatate, banii pentru amenda nu se strang singuri.

 5. Domnul Schild-Kirer ar trebui sa stie multe, dar nu stie. Ultimul prin Europa cu masuri de genul asta a ramas in istorie.

 6. Mie mi se pare buna ideea lui Reimund, dupa cum apare in comentariul cu poza si nume de pe pagina primarului. Asta, cu conditia sa punem bratari, poate de asta culoare, nu ca la coronavirusati, si celor care au fost condamnati pentru viol. Ca fetele tinere sa fie prevenite si sa-i ocoleasca. Tot bratari pot fi puse, obligatoriu, si celor condamnati pentru inselaciuni, pentru ca oamenii simpli sa nu-i lase in case. Tot bratari ma gandesc ca ar trebui sa poarte si traficantii de droguri, ca sa nu-mi las copilul sa ia legatura cu ei. Si uite, asa, devenim tara bratarilor, frate Reimond. Te-ai bagat in seama cu folos

 7. putin amuzant, totusi, cum diferenta intre “a putea fi rescunoscuti si ocoliti de concitadini” si “a putea fi recunoscuti de cadrele medicale in care se prezinta la spital din proprie initiativa” schimba total ideea.

  Teoretic, daca esti in izolare la domiciliu, inafara de cadrele medicale, nu trebuie sa ai contact cu nimeni, motiv pentru care aceasta bratara nu reprezinta niciun pericol din punct de vedere al imaginii tale ca om si nici un “branding” ca si in cazul nazistilor.

  De indata de autoizolarea se sfarseste, bratara pleaca si iti vezi in continuare de treaba.

  Repet, o femeie din Hunedoara a infectat 6 cadre medicale prin exact ceea ce am descris mai sus.

  Daca eu am postat pe pagina primarului, cu poza mea si numele meu, este una. Sa imi foloseasca ei poza si numele, printr-un articol cu formularea acestuia (“sa poata fi evitati de concitadini”, “nu stim cat de sanatos”), TOTAL alt lucru, pe care il vor afla si ei cat de curand ?

 8. Herr Reimund, bratarile sa fie invizibile pentru oamenii de rand, iar doctorii sa fie dotati cu niste ochelari speciali sa vada bratarile. 🙂

 9. Reimund, oricat ai incerca sa explici aberatia, tot aberatie ramane. Iata de ce: dupa cum spunea cineva, mai sus, pentru ca diagnosticul unui pacient este confidential, apropo’s de GDPR, pentru ca bratara expune persoana oprobiului public (vezi cazurile de asiatici batuti pe la cozile sau cluburile din Bucuresti), pentru ca bratara reprezinta o discriminare sanatosi/bolnavi, pentru ca bratara, in acest context, devine o anatema. Probabil, daca ar fi o bratara de aur, pe care autoritatile o fac cadou bolnavului, s-ar purta cu placere. Asta, ca sa mai destindem discutia, de atlfel, foarte grava

 10. De ce pierderi din vedere faptul ca aceste bratari sunt purtate strict de oamenii aflati in autoizolare impusa de stat, strict pe perioada acesteia, neavand cine sa vada aceste bratari inafara de cadrele medicale cu care ar putea intra acesti oameni in contact.

  sau, ce inseamna, pentru voi, defapt, izolarea in cazul.persoanelor venite din zone de risc?

  ma.rog , fiecare cu parerea lui

Leave a Reply