CLASARE. Dosarul de coruptie in care a fost cercetat Filip Stancu, fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara, inchis de DNA Timisoara. Abuzul in serviciu, doar o simpla si banala “incalcare administrativa”

Trimis in fata procurorilor pentru abuz in serviciu, Filip Stancu, fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara, a fost declarat nevinovat. Rezultatul anchetei efectuate de procuroarea Silvana Soman, de la DNA Timisoara, i-a permis fostului politist sa iasa cu fata curata din acest dosar de coruptie, cauza fiind clasata.


“Normele legale incalcate nu se incadreaza in dispozitiile Curtii Constitutionale, care a stabilit ca neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a unui act trebuie analizata numai prin raportare la atributii de serviciu reglementate expres prin legislatia primara – legi si ordonante ale Guvernului.

Incalcarile constatate cu ocazia organizarii si desfasurarii concursului, au o natura administrativa, iar pentru remedierea deficientelor constatate se impune efectuarea de catre Serviciul Corp Control Propriu al Biroului Roman de Metrologie Legala a unei activitati de analiza si control privind activitatea desfasurata in cadrul Biroului Resurse Umane, in perioada 2017 – 2019, actualizarea fiselor de post cu prevederile actelor interne de organizare si functionare si cu Regulamentul de organizare si functionare al institutiei in ceea ce priveste vechimea si cerintele de studii, precum si actualizarea procedurii resurse umane in concordanta cu legislatia incidenta in materie”, se mentioneaza in motivarea solutiei de clasare.

Reamintim ca, in urma cu un an, cand detinea functia de director general al Biroului Roman de Metrologie Legala, Filip Stancu a organizat un concurs pentru ocuparea functiei de director general la Directia Regionala de Metrologie Legala (DRML) Timisoara, pe care l-a si castigat din postura de unic candidat.

Dupa ce a devenit titular la DRML Timisoara, ministrul Economiei de la acea vreme, Niculae Badalau, l-a imputernicit sa exercite, cu caracter temporar, si functie contractuala vacanta de conducere, de director general al Biroului Roman de Metrologie Legala, chiar daca Filip Stancu se pensionase si nu indeplinea conditiile, respectiv 10 ani de vechime in domeniul metrologiei si 15 ani de vechime intr-o functie de conducere.

Toate aceste “incalcari administrative”, cum le numeste procuroarea anticoruptie Silvana Soman, au condus la o adevarata premiera nationala: Filip Stancu a ocupat simultan doua functii de director la o institutie publica, desi era pensionar cu acte in regula.

Solutia de clasare din dosarul abuzului in serviciu deschis pe numele fostului sef din IPJ Timis a fost semnata si de Lavinia Macovei, procurorul sef al DNA Timisoara (G.I.)
Leave a Reply