Politist care a activat la Serviciul Arme din cadrul IPJ Timis, retinut de procurori dupa ce a impuscat un caine in curtea locuintei sale

Un ofiter din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj a fost retinut, miercuri, pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uzul de arma fara drept si schingiuirea animalelor, dupa ce a impuscat un caine in curtea locuintei sale din comuna Balesti. Potrivit unor surse judiciare ar fi vorba despre Catalin Mutu, fost ofiter la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis, care, nu demult, s-a transferat la IPJ Gorj.


Potrivit unui comunicat transmis Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu, in data de 15 ianuarie, organele de politie din cadrul IPJ Gorj – Centrul Operational au fost sesizate prin SNUAU 112 de catre o persoana din comuna Balesti cu privire la faptul ca vecinul sau, M.N.C., folosind o pusca, a impuscat un caine.

Prin ordonanta organelor de cercetare penala din cadrul IPJ Gorj – Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uzul de arma letala fara drept si ranirea cu intentie a animalelor.

„Din verificarile efectuate s-a stabilit faptul ca M.N.C. este ofiter in cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a detine, purta si folosi arme letale de vanatoare de catre IPJ Timis, fiind posesor al permisului de arma. IPJ Gorj – Serviciul Resurse Umane a comunicat faptul M.N.C. este organ de cercetare al politiei judiciare in sensul dispozitiilor Legii nr. 364/2004 privind organizarea si functionarea politiei judiciare. Avand in vedere aceste aspecte, dosarul a fost trecut in ancheta proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu”, transmit procurorii.

Conform aceleiasi surse, miercuri s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de M.N.C. pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uzul de arma letala fara drept si infractiunea de schingiuirea animalelor.

„In cauza s-a retinut ca in data de 15 ianuarie, in jurul orelor 14,30, din interiorul curtii imobilului unde domiciliaza suspectul MNC s-a auzit un foc de arma si, dupa putin timp, a fost observat un exemplar canin ranit, care a sarit gardul proprietatii si s-a adapostit intr-un canal pluvial situat la o distanta de aproximativ 5 metri. Exemplarul canin a fost identificat in viata, prezentand orificii circulare de penetrare la nivelul craniului, motiv pentru care a fost ridicat de medicul veterinar al Circumscriptiei Balesti si transportat la un cabinet veterinar din municipiul Targu Jiu, pentru acordarea de ingrijiri medicale”, mai arata procurorii.

Miercuri, procurorul de caz a dispus fata de suspect masura preventiva a retinerii pe o durata de 24 ore. (V.E.)

One thought on “Politist care a activat la Serviciul Arme din cadrul IPJ Timis, retinut de procurori dupa ce a impuscat un caine in curtea locuintei sale

  1. Inca unul din celebrul dosar Cralovat care isi primeste pedeapsa . Urmeaza Dragomir de la USVT…

Leave a Reply