Timisorenii vor beneficia din nou de tratamente balneare, dupa o pauza de aproape 20 de ani. Noua cladire a Clinicii de Balneologie a fost finalizata si urmeaza sa fie data in folosinta

Primaria Timisoara a finalizat lucrarile Clinica de Balneologie, ridicata de la zero, iar dupa incheierea receptiei urmeaza instalarea echipamentelor si obtinerea autorizatiilor sanitare necesare. Odata cu finalizarea acestor pasi, activitatea medicala va putea fi reluata.

Cladirea este legata printr-un pasaj pe doua niveluri de vechiul corp al clinicii, astfel incât pacientii si personalul medical sa se poata deplasa usor intre cele doua spatii.

„Noua clinica va aduce un plus esential in sistemul nostru de sanatate publica: tratamente moderne, conditii decente si o infrastructura adaptata nevoilor reale ale pacientilor, intr-un domeniu medical cu mare cerere si potential de recuperare.

Investim acum un milion de euro in echipamente moderne pentru ca noua clinica de balneologie sa fie dotata la cele mai inalte standarde. Este ultima etapa inainte ca aceasta cladire, ridicata de la zero, sa devina functionala si sa ofere servicii medicale de calitate pacientilor din intreaga regiune”, a declarat Dominic Fritz.

Noua unitate medicala include un bazin cu apa termala, patru bai galvanice, 14 sali pentru tratamente si cinci cabinete de consultatii. Cladirea este echipata cu o centrala moderna de tratare a aerului, care mentine umiditatea scazuta, in special in zona bazinului si a bailor, si asigura purificarea si sterilizarea aerului.

De asemenea, sunt prevazute perdele de aer la intrari, pentru a mentine o temperatura constanta, intre 20 si 24 de grade Celsius, in orice perioada a anului.

Imobilul este complet accesibil persoanelor cu dizabilitati, fiind prevazut cu lift si rampe.

Pentru reluarea tratamentelor, primaria va dota clinica cu aparatura moderna de hidroterapie. Printre echipamente se numara patru cazi cu dus subacval si doua pentru tratamente galvanice. Licitatia pentru achizitionarea acestora, in valoare de 5,2 milioane de lei, este in desfasurare.

Investitia totala se ridica la 24 de milioane de lei si a fost finantata prin Programul Operational Regional 2014–2020.

Proiectul a inceput oficial pe 10 septembrie 2019, odata cu semnarea contractului de finantare, iar lucrarile de constructie au fost demarate in 2021, in urma atribuirii contractului catre firma SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL.

Valoarea lucrarilor a fost de aproape 13 milioane de lei, iar durata de executie a fost stabilita la 21 de luni. (Laura Ilioiu)

Leave a Reply