ANCHETA! Parchetul Militar Timisoara sesizat in cazul jandarmului care a asistat fara sa intervina la agresarea unei salvamontiste in statiunea Straja! Acesta ar putea fi acuzat de incalcarea consemnului si risca pana la 3 ani de inchisoare

jandarm montan

Dupa incidentul din statiunea Straja, unde o salvamontista in varsta de 21 de ani a fost snopita in bataie de un interlop, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Hunedoara a dispus constituirea unei comisii pentru efectuarea primelor verificari cu privire la comportamentul subofiterului aflat in local la momentul incidentului, chiar daca acesta era in timpul liber.


Subofiterului i s-a reprosat ca nu a intervenit imediat pentru aplanarea conflictului, dupa ce tanara a fost lovita in plina figura de infractorul din Lupeni.

“In data de 7 februarie 2016, comisia desemnata din cadrul unitatii a finalizat verificarile, iar Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara a sesizat Parchetul Militar Timisoara in vederea continuarii cercetarilor in acest caz. Daca exista o fapta de natura penala, aceasta institutie este competenta sa o gestioneze. Jandarmeria Hunedoara este prima interesata sa cunoasca toate aspectele din acest caz, iar cercetarile sa fie solutionate de o institutie competenta in efectuarea unor astfel de verificari”, a declarat purtatorul de cuvant al I.J.J. Hunedoara, Nicolae Raducu.

Din cercetarile comisiei a rezultat ca nu exista o legatura sau o relatie de prietenie intre jandarm si agresorul tinerei salvamontiste.

“Din vizionarea imaginilor video aflate pe camerele de supraveghere a reiesit faptul ca agresorul fetei a venit cu foarte putin timp inainte de incident si s-a asezat la masa la care se afla jandarmul, fara sa fie invitat. A intrat fara sa fie invitat si s-a așezat la masa respectiva”, a precizat Raducu.

Subofiterul are o vechime de peste 10 ani ca jandarm montan, iar in anul 2004 a participat la aplanarea unui scandal, in statiunea Straja, atunci fiind ranit in zona gatului cu un ciob de sticla.

Pana la finalizarea cercetarilor, jandarmul isi va continua activitatea intr-o alta structura a IJJ Hunedoara.

palesica1

Agresorul tinerei salvamontiste, Sorin Constantin Palesica,  33 de ani, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, iar astazi va fi dus în fata judecatorului de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventiva. Pe numele acestuia au fost depuse trei plangeri pentru infractiunea de lovire sau alte violente si amenintare, la care s-ar putea adauga una de ultraj, dupa ce individul l-a amenintat pe unul dintre jandarmii veniti sa-l incatuseze cu “iti dau somn, bulangiule!”.

Constantin Sorin Palesica este un cunoscut al politistilor din Lupeni, petrecandu-si vremea mai mult prin închisoare decat in libertate, spun jurnalistii de la voceastrazii.ro. A fost condamnat in 2007 pentru tentativa de omor asupra unui barbat din Petrosani. In martie 2006, Lucian Mihaias a fost rapit din fata unei televiziuni locale de Palesica si inca doi prieteni de-ai lui, care l-au urcat intr-un taxi cu forta, l-au sechestrat si l-au batut ore in sir cu o bata, cu pumnii si picioarele, iar mai apoi victima a fost muscata de cainii de lupta ai agresorilor.

Palesica a fost eliberat conditionat in 2013 din Penitenciarul Aiud. In cazul in care va primi o noua condamnare, va executa si restul de zile de inchisoare ramas de la pedeapsa precedenta. “Ba, vreau sa imi dau foc dar n-am curaju… Care ma ajuta? Ia sa vad ce tovarasi am eu acuma!”, a scris interlopul pe contul de facebook inainte de a fi ridicat de politisti si dus la audieri… (Vlad Enciu)

8 thoughts on “ANCHETA! Parchetul Militar Timisoara sesizat in cazul jandarmului care a asistat fara sa intervina la agresarea unei salvamontiste in statiunea Straja! Acesta ar putea fi acuzat de incalcarea consemnului si risca pana la 3 ani de inchisoare

  1. eu cred ca un asemenea curajos ar trebui exclus din sistem! daca nu a sunat singur la 112, ar trebui acuzat si de tainuire

  2. Ce incalcare de consemn daca era in timpul liber? Povesti! De parca omul nu mai are voie sa faca nimic in timpul liber, sa stea doar la cheremul institutiei! O fi baut si el ceva daca era liber, sa se distreze, si atunci ce sa intervina? Daca intervenea il lua atunci pe partea cealalta, ca de ce nu s-a ,,orientat,,. Ca inca se mai practica cu ,,orientarea,, asta. Cand ne-om scapa de ea?
    Sa fi intervenit cei ce erau in serviciu, sa fi fost acolo tot timpul o echipa mobila, mai ales ca e lume multa. Sa-l ia la rost pe seful de la jamdarmi, de ce n-a avut acolo un dispozitiv de ordine si patrulare ca sa poata interveni in timp util la orice s-ar fi intamplat? Acum il gasira pe bietul omul asta care s-a gasit sa fie si el acolo in timpul liber.

  3. pretentiosi sunteti tata atunci cand este vorba de altul! daca erati acolo bagati si voi capul in nisip ca toti cei prezenti! Namila aia fara minte era in stare de orice iar jandarmul poate avea si el copii acasa! la asta v-ati gandit! in plus inteleg ca alta data s-a bagat sa aplaneze un conflict si a fost taiat cu un ciob de sticla la gat! era liber, nu avea nimic cu care sa se apere sau sa-l imobilizeze pe urangutan! credeti ca acesta ar fi cedat daca l-ar fi rugat frumos! voiati sa fie erou! uite ca nu este! i-a fost frica, asa cum ne-ar fi fost si noua, sa se bage mai oamenilor! voi chiar va faceti ca nu stiti ce-i aia frica!

  4. Omul in uniforma este ,,de serviciu” tot timpul. Sa inteleg ca in opinia dv. daca cuiva i se face rau intr-un loc public si acolo se afla un medic ce nu a nintervenit, acesta se poate justifica motivand ca ,,nu era la cabinet”. Daca erati dv. sau fiica ori vreo ruda in situatia fetei, nu ati mai fi postat aceste comentarii.

  5. 1. Da, omul in uniforma este ,,de serviciu,, tot timpul, atunci cand este in uniforma. Dar nu si omul in civil. Baiatul asta nu primea salar atunci cand statea in carciuma si se distra.
    2.Nu se poate face nicio comparatie intre ce prezentati dvs. si ce s-a intamplat acolo. Sunt lucruri total diferite. Dar chiar si asa, daca medicul intervine intr-un loc public asupra unei persoane careia i s-a facut rau, iar interventia nu este una de succes (se poate intampla ce e mai grav) atunci medicul ,,ocazional,, raspunde pentru cele intamplate, daca se constata ca a fost din vina sa inrautatirea starii ,,pacientului,,.
    Ce e asa de greu de inteles? Toate sunt bune si frumoase pana cand incepi sa dai cu subsemnatul! Si de ce sa dai, daca nu-i musai!

Leave a Reply