Prizonieri de lux in arestul IGPR! Fostul sef al CJAS Timis, Cristian Careba, a fost coleg de celula cu fratele presedintelui Romaniei, Mircea Basescu!

Cristian Careba - Mircea Basescu

Arestat la domiciliu in dosarul nr. 19667/302/2014 instrumentat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de complicitate la inselaciune si conflict de interese in cazul protectiei acordate clinicilor private Selfmed, fostul sef al Directiei Regionale de Control, Monitorizare si Antifrauda Timisoara, Cristian Careba, va afla in 11 august daca Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti il va pune in libertate.


Pana atunci, inculpatul are obligatia de a nu-si parasi domiciliul din comuna Giroc, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla, dar nici sa comunice cu ceilalti trei inculpati din dosar – Diana Nicoara, Dana Mihoc si Gratiela Los – sau cu vreunul dintre martori.

Conform incheierii de sedinta a Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti, acuzatiile procurorilor se bazeaza pe marturiile a nu mai putin de 50 de persoane, pacienti ai clinicii Selfmed care nu ar fi beneficiat de serviciile medicale decontate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis. Printre acestia se afla si cuplul de octogenari care a beneficiat de planning familial, batranii fiind consiliati sa-si aleaga cea mai potrivita metoda de contraceptie pentru a evita sarcinile nedorite, dar si alte 44 de femei si 4 barbati.

victor_dumitrascu

“Tot acest scandal nu reprezinta altceva decat o incercare de a scoate de pe piata serviciilor medicale private a uneia dintre cele mai performante clinici din vestul tarii. Clinicile Selfmed au dotari de ultima generatie, un computer tomograf extrem de performant – care a si fost sigilat, de altfel, de procurori -, personal medical cu o foarte mare experienta. Toata investigatia a pornit, cu siguranta, de la sesizarile actualului sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, Victor Dumitrascu, care a si dispus vizitarea pacientilor Selfmed la domiciliu, pentru a fi chestionati asupra serviciilor de care au beneficiat. Poate nu intamplator, in aceasta perioada, langa Casa Tineretului, rasare o clinica medicala privata, care-i are printre actionari pe medicii Victor Dumitrascu si Horia Vermesan”, ne-a declarat confidential unul dintre medicii care au lucrat in regim de prestari servicii la clinica Selfmed.

selfmed

“Inca de la revenirea la conducerea CJAS. Timis,  Victor Dumitrascu cred ca si-a facut un target din inchiderea clinicii Selfmed. Din acest motiv, a dirijat controale in valuri peste aceasta unitate spitaliceasca. Aceasta campanie facea parte din razboiul dus impotriva lui Cristian Careba, fostul sef al CJAS Timis, care, in timpul mandatului sau, a sesizat DNA asupra unor nereguli penale descoperite la Casa, motiv pentru care Dumitrascu a fost chemat sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor anticoruptie”, mai spune unul dintre cunoscatorii culiselor de pe piata clinicilor private din Timisoaea.

Revenind la conditiile arestului la domiciliu, trebuie sa spunem ca orice incalcare a regulilor stricte ce carectarizeaza aceasta masura judiciara duce, automat, la revocarea arestului la domiciliu si trimiterea inculpatului in arestul IGPR. Si ne indoim ca fostul sef al CJAS Timis si al Directiei Regionale de Control, Monitorizare si Antifrauda Timisoara, Cristian Careba, isi doreste acest lucru, chiar daca in noaptea de 11/12 iulie a fost coleg de celula cu fratele presedintelui Romaniei, Mircea Basescu…

Gigi Ilas

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Prizonieri de lux in arestul IGPR! Fostul sef al CJAS Timis, Cristian Careba, a fost coleg de celula cu fratele presedintelui Romaniei, Mircea Basescu!

  1. Dumitrascu a facut ceea ce trebuie, cand a vazut ce deconturi fabuloase are Selfmed! Plus ca stia ca-l va expune penal pe Careba, care tine clinica in brate si a facut tot ce e penal posibil pentru a o salva de la controalele indiscrete! Bravo Dumitrascu

  2. Daca Basescu va obtine ce vrea de la viata politica, adica sa ajunga prim-ministru, pui pariu cu mine ca nea Careba va fi ministrul invatamantului? Ca tot e profesor de matematica! Prieteniile din celula nu se uita niciodata, iar nea Mircea e baiat de comitet 🙂

Leave a Reply