Exclusivitate! Sinuciderea avocatului lui Marian Iancu este comentata cinic de fostul patron al clubului Politehnica Timisoara! “Fiecare are o cale in viata!”…

sinucidere Florin Miclea

Sinuciderea avocatului Florin Cristian Miclea, din Baroul Bucuresti, care a fost implicat in afacerile de milioane de euro ale patronului FC Timisoara, Marian Iancu, continua sa suscite interesul procurorilor criminalisti, care, in lumina ultimilor informatii, nu exclud varianta unui asasinat, urmat de regizarea sinuciderii.


Tocmai din aceasta cauza s-a dispus efectuarea unei expertize balistice, pentru a se verifica daca victima isi putea provoca singura rana fatala, daca traiectoria glontelui a fost una fireasca in raport cu pozitia corpului si daca urmele de pulbere si de arsura atesta sau nu un glonte tras de foarte de aproape de corp.

Reamintim ca avocatul a fost gasit mort de catre sotie, duminica seara, la domiciliul conjugal din Bucuresti, impuscat in zona pieptului cu o pusca de vanatoare pe care o detinea legal. Suspiciunile de crima sunt sustinute de faptul ca, in ultima vreme, avocatul manifesta stari de neliniste, a marturist unor prieteni ca a fost urmarit pe Autostrada Soarelui de masini cu numere necunoscute, iar cu cateva zile inainte de a fi gasit fara suflare a sunat la 112 pentru a reclama faptul ca i s-a spart apartamentul, insa nu i s-a furat nimic, doar cateva poze de familie.

Pentru cunoscuti, moartea barbatului in varsta de 46 de ani, cunoscut ca o fire puternica, activa, care pilota motociclete de curse si iesea frecvent la vanatoare, ramane un mister, multi indoindu-se de faptul ca Florin Cristian Miclea ar fi fost in stare de un asemenea gest. La cateva zile de la teribila veste, Marian Iancu a iesit din silencio stampa si si-a exprimat nedumerirea pentru gestul funest al colaboratorului sau.

Marian Iancu“Miclea chiar a terminat de redactat dosarul depuns la Camera Nationala de Solutionare a Litigiilor din cadrul FRF si urma sa ni se dea un termen! El este titularul celor doua dosare, cel de la FRF si cel de la TAS, el si administratorul judiciar. Acum vom fi nevoiti sa colaboram cu altcineva. Din nefericire, a ales aceasta cale, pe care nu o inteleg. Habar n-am de ce a recurs la un asemenea gest, nu ii cunoasteam familia, am colaborat cu el doar prin firma de avocatura. Sunt surprins, era un sportiv, era motociclist, practica tirul, de aceea si avea pusca. Colaboram cu el de multi ani, era specializat si in justitia sportiva. Dar fiecare are o cale in viata…”, ne-a declarat Marian Iancu.

Sa mai spunem ca avocatul Florin Miclea era reprezentantul legal al Fotbal Club Timisoara SA, a facut parte din Consiliul de Administratie al RAFO Onesti si a altor firme satelit din jurul rafinariei si a fost aparatorul afaceristului in dosarul in care a fost acuzat de spalare de bani si prejudicierea bugetului de stat cu peste 1.000 de miliarde de lei. In acest dosar, in 2011, Marian Iancu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, iar daca, in 15 septembrie, data urmatorului termen, Curtea de Apel Bucuresti va mentine sentinta instantei de fond, “Elefantul” va parasi viata publica pentru o mare perioada de timp.

RAFO Onesti

“Este o eroare judiciara. Este vorba de un dosar care priveste mai multe firme, printre care si una din grupul VGB, careia nu i-a fost retinuta in aceasta hotarare niciun prejudiciu cauzat statului. In dreptul celorlalte firme, s-au stabilit prejudicii, dar in mod eronat, pe langa proprietarii acelor firme m-au acuzat pe mine si fratele meu ca fiind actionari. Lucru cu totul si cu totul neadevarat. Probabil sunt mai multe nume de Iancu implicate in dosar si de aici confuzia. Sunt niste societati comerciale pe acea lista, dar au nicio legatura cu mine. Firmele la care am facut referire nu sunt de tip-fantoma, iar actionarii exista si sunt cetateni romani, parte in dosar. Aceasta este eroarea judiciara pe care o vor indrepta Curtea de Apel si Inalta Curte de Casatie si Justitie”, a comentat Marian Iancu dupa aflarea sentintei pronuntate, in urma cu trei ani, de catre Tribunalul Bucuresti…

Gheorghe Ilas

2 thoughts on “Exclusivitate! Sinuciderea avocatului lui Marian Iancu este comentata cinic de fostul patron al clubului Politehnica Timisoara! “Fiecare are o cale in viata!”…

  1. Elefantul nu uita si nu iarta! 10 ani de inchisare e cam mult pentru a tolera esecurile avocatului

Leave a Reply