Premiera in judetul Timis. Pasionatii de viteza vor participa la un concurs de drifturi la Lugoj

drifturiA noua etapa din Campionatul Judetean de Automobilism si Karting Timis aduce o noua premiera sambata in concursurile pe patru roti din vestul tarii. Etapa de la Lugoj, a noua din calendarul competitional 2014, va aduce si un concurs spectaculos de drifturi la care si-au anuntat participarea deja zece piloti din Timis.


Concursul ce va avea loc in jurul sensului giratoriu din Piața Victoriei a municipiului de pe Timis va include atat un concurs obisnuit de etapa a Campionatului Judetean Timis, cu doua manse, dar și un concurs de drifturi cu trei manse.  Aici, ierarhia finală se va face dupa un punctaj si reguli prestabilite. Astfel, fiecare pilot va porni cu 100 de puncte, si in functie de fiecare abatare de la reguli, va fi penalizat. Castigatorul va fi cel cu cele mai multe puncte.

”Organizam pentru prima data acest concurs de drifturi. Vor participa o serie de cunoscuti drifteri, intre care si fosti cmapioni ai Campionatului Judetean de Automobilism timis, cum e Sergiu Tirla. Genul automobilistic drift are si el regulile sale, si jurizarea se va face dupa niste reguli foarte bine stabilite. De exemplu, daca se rastoarna jalonul, se depuncteaza, sau daca masina nu mai merge in lateral”, ne-a declarat Ladislau Giurisici, presedintele ACR Timis.

Concursul de drifturi va avea trei manse, una de recunoastere si doua de concurs. Grand Prix Lugoj începe sâmbătă dimineața, iar circulația va fi închisă pe bulevardul 20 Decembrie 1989 între orele 08-16.

Leave a Reply