EXCLUSIV! Liderii arabilor din Timisoara sustin ca libertatea de expresie nu trebuie „corectata” cu mitraliera! „Musulmanii respecta dreptul crestinilor de a crede in Iisus Hristos si asteapta acelasi respect pentru cei ce cred in Profetul Mahomed!”

SANYO DIGITAL CAMERA

Atacul terorist din redactia publicatiei satirice Charlie Hebdo, unde au fost executati zece jurnalisti, continua sa fie un subiect aprig dezbatut in toata lumea, nu putini fiind cei care acuza derapajele caricaturistilor francezi, care, in numele libertatii de exprimare, au luat in deradere tabu-urile religioase ale islamului. Starea de alerta persista in toata Europa, mai cu seama ca liderii organizatiilor teroriste Statului Islamic si al Qaeda au amenintat cu noi atentate in toate tarile care participa cu trupe la ofensiva anti-jihadista. Desi in Timisoara se afla una dintre cele mai importante comunitati musulmane din toata  Romania, liderii arabilor stabiliti in aceasta zona spun ca in capitala Banatului este exclus sa asistam la atacuri teroriste.


„Nu suntem de acord cu ce s-a intamplat la Paris, acolo s-a comis o crima de catre doi fanatici religiosi! Suntem alaturi de toti cei care lupta impotriva organizatiilor teroriste din Orientul Mijlociu, mai cu seama ca Statul Islamic, cu un buget de peste doua miliarde de dolari in 2015, devine tot mai puternic. Isi  recruteaza adeptii din toate tarile Europei, iar calitatea de membru al ISIS a devenit un job platit cu 1.500 – 2.000 de dolari pe luna. Fara sa cautam circumstante atenuante, revenind la masacrul de la Paris, trebuie sa recunoastem ca a existat o anumita provocare din parte ziaristilor. Noi, musulmanii, stim ca exista Iisus Hristos si respectam dreptul crestinilor de a crede in Dumnezeul lor! Asteptam ca si religia noastra sa fie respectata, iar numele Profetului Mahomed sa nu fie luat in deradere si caricaturizat in ipostaze dintre cele mai jignitoare! Sigur, libertatea de expresie nu ar trebui corectata cu pusca sau lansatorul de rachete, insa, dupa cum s-a intamplat si la Paris, fanaticii religiosi asa inteleg sa-l razbune pe Profet”, spune sirianul Ahmed Jabri Tabrizzi, unul dintre liderii neoficiali ai comunitatii arabe din vestul tarii.

charlie hebdo 1111

In opinia sa, in Timisoara nu pot aparea atentate in redactiile unor publicatii, deoarece, in comparatie cu Paris, in orasul de pe Bega comunitatea musulmana este redusa numeric si nesegregata. „Este exclus ca in Timisoara sa se intample ce s-a intamplat la Paris! Acolo traiesc milioane de musulmani, pe cand aici – doar cateva mii. In plus, in Romania, arabii nu sunt discriminati, au acces la viata publica exact ca orice alt locuitor din aceasta tara”, a apreciat Jabri Tabrizzi. (V.E.)

One thought on “EXCLUSIV! Liderii arabilor din Timisoara sustin ca libertatea de expresie nu trebuie „corectata” cu mitraliera! „Musulmanii respecta dreptul crestinilor de a crede in Iisus Hristos si asteapta acelasi respect pentru cei ce cred in Profetul Mahomed!”

  1. Voi, musulmanii, stiti ca exista Iisus Hristos si respectati dreptul crestinilor de a crede in Dumnezeul lor, unde? In tarile leagan al civilizatiei spre care ati migrat? Care ar trebui sa fie raspunsul tarilor civilizate fata de semintia ai caror copii, nascuti si naturalizati in democratie, devin cei mai sangerosi teroristi in numele lui Allah? Care este pozitia combativa a voastra, a musulmanilor fata de genocidul produs de Statul Islamic? Cum trebuie sa raspunda civilizatia acestui pericol mondial? Comunitatea musulmana are vreo raspundere pentru membrii ei care produc acte teroriste impotriva celor care le-au dat casa, masa, educatie, respect ? Crestinii nu sunt discriminati, au acces la viata publica exact ca orice alt locuitor din tarile voastre de origine ?

Leave a Reply