Comisarul sef Gheorghe Popescu, tradat de un ofiter care a facut un targ cu procurorii! Vezi cine a facut denuntul impotriva sefului Politiei Timis si a acceptat sa poarte tehnica de ascultare!

interceptari-convorbiri

Inculparea comisarului sef Gheorghe Popescu in dosarul de coruptie de la Politia Timis instrumentat de DNA este rezultatul unei intelegeri dintre un ofiter de politie, care a fost arestat la sfarsitul anului trecut in urma unui flagrant de luare de mita, si procurorii care se ocupa de caz.


Denuntul a venit la aproape doua luni de arest preventiv, cand politistul a cedat nervos si a acceptat colaborarea cu procurorii, dandu-si acordul pentru contributia la “prinderea” lui Gheorghe Popescu, in schimbul liberarii din Penitenciarul Timisoara si a reducerii unei treimi din pedeapsa. In data de 14 ianuarie 2015, Curtea de Apel Timisoara a decis inlocuirea masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu in dosarul in care comisarul sef Armando Turai, ofiter la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, este acuzat de luare de mita.

“Am informatii ca procurorii au fost de acord cu preschimbarea masurii arestarii preventive cu arest la domiciliu, dupa ce au primit ceea ce asteptau demult un denunt impotriva unui peste mare din Politia Timis! Nu stiu despre cine este vorba, insa zilele viitoare vom vedea cu totii impotriva cui a fost facut denuntul”, ne-a dezvaluit avocata Carmen Obarsanu imediat dupa liberarea lui Armando Turai.

La aproape doua saptamani de la iesirea din penitenciar, Turai i-a cerut comisarului sef Gheorghe Popescu, pe atunci inspector sef interimar la Politia Timis, sa-l primeasca intr-o audienta. Fara a suspecta vreo “capcana” in cererea fostului subaltern, desi arestul la domiciliu presupune obligatia inculpatului de a nu parasi imobilul unde locuieste, Popescu a fost de acord cu aceasta intalnire la sediul IPJ Timis, care a avut loc luni, 26 ianaurie.

armando-turai-impactpress

 

“Armando Turai a fost primit in birou de Gheorghe Popescu si, cu siguranta, purta tehnica de ascultare montata de DNA!  Altfel nu se explica de ce, la 48 de la aceasta intalnire, fostul sef al Politiei Timis a fost saltat, dus la DNA si acuzat de foloase necuvenite, totodata, la perchezitie, descoperindu-i-se si televizorul primit in 2012”, ne-a declarat unul dintre apropiatii lui Gheorghe Popescu.

Cu siguranta, in stilu-i binecunoscut, Popescu a depanat amintiri cu fostul subaltern, care fusese instruit cum sa-l provoace la dialogul penal. Semnul ca aceasta operatiune a fost pusa la punct pana in cele mai mici detalii de procurorii DNA este si faptul ca, pana in prezent, Curtea de Apel Timisoara nu a revocat masura arestului la domiciliu in cazul inculpatului Armando Turai, desi acesta a incalcat rigorile articolului 221 din Noul Cod de procedura penala.

Ramane de vazut daca aceasta proba a fost obtinuta legal, cu autorizatie de la judecatori, sau inregistrarea discutiei dintre cei doi ofiteri a fost facuta ilegal, aspect ce ar putea conduce la contestarea ei in instantele de judecata. (V.E.)

6 thoughts on “Comisarul sef Gheorghe Popescu, tradat de un ofiter care a facut un targ cu procurorii! Vezi cine a facut denuntul impotriva sefului Politiei Timis si a acceptat sa poarte tehnica de ascultare!

 1. Nu mai scrieti prostii, intai documentati-va si apoi dati-va cu parerea prin articolele pe care le scrieti. D-lui.Turai i s-a permis sa paraseasca domiciliul, pe durata arestului la domiciliu, in zilele de 22, 23 şi 26.01.2015, între orele 10:00 – 13:00, pentru a se prezenta la locul său de muncă. Dovada acestui fapt o gasiti accesand portalul instantelor de judecata, si anume:

  http://portal.just.ro/30/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3000000000099804&id_inst=30

  Aceasta s-a intamplat la sedinta de judecata din data de 21.01.2015 de la Tribunalul Timis, si este facut public pe portal.
  Daca a fost la locul de munca si ce a discutat acolo e problema d-lui. N-avem noi de unde sti, si nici nu ne priveste.
  Mai bine v-ati abtine in a face supozitii si a lua apararea acestui popescu. Merita cu varf si indesat tot ce i se intampla. Dumnezeu nu doarme. Doamne ajuta!

 2. @Targovetii; perfect de acord cu tine! popescu isi merita soarta pentru porcariile pe care le-a facut la IPJ Timis! pe dna Obarsanu o inteleg…e avocat si are nevoie in permanenta de fraieri pe care sa-i apere…ca doar n-o face gratis!

 3. subscriu la ce spune “dumi”! popescu e un nemernic care a patat onoarea uniformei de politist si a murdarit imaginea politistilor cinstiti din IPJ Timis! Bine ca scapam de acest gunoi abject…Dle Turai, n-am cuvinte sa va multumesc pt gestul de onoare facut! sa-ti dea Dumnezeu sanatate tie si familiei…sper ca intr-o zi sa ne cunoastem si sa-ti strang mana!

 4. felicitari domnule Armando,acum ne-am dat seama ca ai meritat functia de specialist 1.Ai fost mai politist ca mortul de Popescu. Zic mort ca a stat cu el in casa si dupa ce ai fost priponit. Asta inseamna ca era sigur pe el ca nu are ce sa-i faca nimeni ,,crezindu-se foarte destept,insa a fost prost ca noaptea daca ai reusit sa-l faci tu care ai excelat ca politist doar la spaga. Intrebarea care se pune este daca a functiunat echipamentul si pe la economic unde ai stat de vorba cu fostii colegi. Ce pot sa-ti spun este ca probabil unul din fostii tai colegi nu mai trebuie sa cotizeze la Popescu datorita tie.Multumiri din partea lucratorilor de politie ca ai scapat institutia de un om fara caracter (ca si tine) si corupt pina in stadiul de metastaza.Acum ai crescut cu adevarat in ochii lor, a unora ca este singura ta realizare pozitiva dar nu ca politist. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate la modul sincer si putere sa treci peste aceste greutati in care cu voia ta si singur ai intrat.

 5. cred ca Turai merita o statuie in fata sediul nostru, langa Sasa Disici! a reusit sa doboare balaurul cu multe capete, datorita tenacitatii sale de politist care se baga pe sub pielea sefilor

Leave a Reply