Jurnalisti citati la DNA! Mai multi presari din Timisoara au fost invitati la Parchet pentru a depune marturie impotriva unuia dintre fostii sefi ai Politiei Timis! Vezi despre cine este vorba!

DNA Timisoara

Procurorii DNA lucreaza din greu la dosarul de coruptie in care este cercetata, in arest preventiv sau sub control judiciar, toata fosta conducere a Politiei Timis.


Daca in cazul comisarului sef Gheorghe Popescu, fostul inspector sef, sau al comisarului sef Marcel Craciunescu, fostul sef al Serviciului Politiei Rutiere, se discuta despre primire de foloase necuvenite sau luare de mita, in cazul celorlati ofiteri, Sorin Munteanu, Florin Bolbos sau Marian Temu, acuzatiile sunt de abuz in serviciu, in urma unor fapte care scot in evidenta, mai mult, slugarnicia fostilor sefi in fata unor politicieni cu greutate din PSD Timis, decat comiterea unor fapte penale.

„Munteanu si Bolbos sunt acuzati ca au desfiintat un post de agent de politie aflat in organigrama Politiei Recas si l-au transferat la Lugoj! Unde este infractiunea aici, cata vreme radierea postului s-a facut cu indeplinirea tuturor procedurilor legale, cu semnatura ministrului de Interne, Gabriel Oprea? Mutarea agentului de politie in alta localitate se impunea cu strictete, cata vreme Dumitru Duma, ajunsese intr-o stare conflictuala acuta cu primarul Pavel Teodor, desi inainte fusesera prieteni foarte buni. Ba mai mult, sunt si vecini, si chiar intr-o relatie de nas si fin. Cearta dintre cei doi a instalat o stare de haos in comuna, pentru ca politistul a inceput sa amendeze haotic tot ce tinea de primar, de Primarie, chiar si cand era in afara  serviciului. La un moment dat, aflat in timpul liber, echipat in trening, s-a apucat sa opreasca un camion cu lemne”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs.

In conditiile in care acuzatiile la adresa lui Munteanu si Bolbos par destul de subtiri, dupa cum rezulta din informatiile ajunse la presa pana in prezent, pentru a nu exista riscul unei achitari in instantele de judecata, procurorii incearca sa gaseasca si alte capete de acuzare.

In aceste conditii, se cauta probe pentru sustinerea acuzatiei ca fostul inspector sef adjunct, comisarul sef Florin Bolbos, ar fi comis mai multe fapte de trafic de influenta. Astfel, in aceste zile au fost invitate la DNA mai multe persoane, printre care si jurnalisti, care au apelat la ajutorul lui Florin Bolbos pentru a scapa de amenzile agentilor de circulatie sau de suspendarea permiselor.

Toate convorbirile telefonice ale fostului inspector sef adjunct au fost monitorizate, din noiembrie 2014, iar in inregistrari apar mai multe persoane care cer anumite favoruri sau interventii la agenti. Deocamdata, printre cei chemati la DNA se numara si fostul corespondent de Timis al Romaniei TV, reporterul unui site de stiri local, sotia unui cunoscut jurnalist timisorean si altii.

andreea sicoe

“Sunt foarte multi jurnalisti care urmeaza sa fie chemati zilele viitoare la Politie, pentru a lamuri contextul in care l-au sunat pe adjunctul sefului Politiei, Florin Bolbos. Telefonul sau a fost monitorizat timp de 12 luni, iar lista martorilor cuprinde peste 320 de persoane. Eu am fost, deja, la audieri, am discutat cu un politist de la DGA, care m-a intrebat in ce context l-am sunat pe domnul Bolbos. Am dat detalii despre motivele apelului telefonic, adica sa reclam abuzurile unui politist de la tara, de unde avem o proprietate, care a vrut sa ne amendeze pe motiv ca nu ne-am instalat camere de supraveghere, pentru a-i surprinde pe hotii care ne-au spart casa de vreo trei ori! A fost doar o discutie, nu am dat nicio declaratie scrisa, nu am fost luata cu duba, cum au zvonit unii colegi de bine, nu este niciun pericol de a fi atrasa in acest dosar al Politiei Timis”, ne-a dezvaluit Andreea Sicoe Borboros, fost corespondent RTV in Timis, care a fost deja la intalnirea cu oamenii legii. Legaturile sale de amicitie cu stafful Politiei Timis s-a consolidat, cu siguranta, dupa iulie 2011, cand a provocat demisia de onoare a sefului Politiei Deta, Ioan Golosie…

Este de asteptat ca pelerinajul la DNA sa cuprinda si alti jurnalisti, mediatori si alte persoane cu functii din oras, avand in vedere ca Florin Bolbos nu ezita sa raspunda, cu calm si intelegere, intotdeauna la telefon… (G.I.)

11 thoughts on “Jurnalisti citati la DNA! Mai multi presari din Timisoara au fost invitati la Parchet pentru a depune marturie impotriva unuia dintre fostii sefi ai Politiei Timis! Vezi despre cine este vorba!

 1. @ POPO: ai un nume predestinat! gurile rele spun ca bolbos era poponar! faptul ca s-a insurat recent este doar sa-si creeze un alibi! deci, nu putea sa se dea la jurnaliste…poate doar la jurnalisti!

 2. Sa se verifice si modul in care comisarul Disaga a ajuns sef la Politia Deta dupa demisia ,,de onoare” a lui Golosie.

 3. Si chemati jurnalisti care au acces la informații clasifucate din dosarele diicot ului si dna ului, care stiu de modul de actiune si suspectii din dosarul penal, pe când o să îi vedem cercetati?!? Procurori care mana in mana cu jurnaliști fac jocuri de “milioane”?

 4. aceasta fetita si-a gasit un loc caldut in Primarie, la Comunicare! nu este exclus ca sa faca jocul procurorilor si sa inregistreze tot ce aude, tot ce vede, ca tot este obisnuita cu asta! Golosie ar putea da detalii despre aceste obiceiuri ale fetei

 5. Remarc încercarea dvs. De a-la “albi” pe coruptul de Bolbos !!!
  Aveți Impresia ca a fost ușa de biserica și o super conspirație l-a aruncat în arest????
  Lăsați oamenii legii sa-și facă treaba și vom vedea adevărul la final.
  Părerea mea!

 6. ========= Imi pare tare rau de Sorin MUNTEANU,,,,,, Sa-i ajute Dumnezeu sa scape din aceasta eroare cazuta pe capul lui,,,,,, NU cred ca a savarsit fapte de a fi condamnat !!!!

Leave a Reply