AVERTISMENT! Procurorii care furnizeaza presei informatii din dosarele in curs de instrumentare risca excluderea din magistratura! Inspectia Judiciara monitorizeaza strict toate scurgerile de informatii!

judecatorie_dosare_instante

Judecatorul Horatius Dumbrava, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, intr-o interventie televizata, ca Inspectia Judiciara este foarte atenta si monitorizeaza toate scurgerile de informatii, stenograme si alte documente din dosarele DNA aflate in curs de instrumentare.


Magistratul a dezvaluit ca, in ultima perioada, Inspectia Judiciara a solicitat puncte de vedere mai multor unitati de Parchet din tara, procurorii fiind somati sa explice in ce mod au ajuns in presa date din dosarele DNA. Procurorii s-au aparat si au explicat ca aceste informatii pot proveni din mai multe surse, cum ar fi rechizitoriul facut public de DNA, concluziile din fata instantei sau puse la dispozitia jurnalistilor de catre avocatii celor implicati. Horatius Dumbrava a tinut insa sa transmita un avertisment pentru procurori.

”In cazul in care vom vedea in presa documente cu stampila Parchetului care le-a elaborat, asta este incalcare a legii. Sanctiunea poate merge de la o mustrare disciplinara pana la excluderea din magistratura”, a precizat judecatorul CSM. (G.I.)

Leave a Reply