BREAKING NEWS! Muzicienii Filarmonicii Banatul din Timisoara au decis sa reia purtarea banderolelor albe pe brat, ca forma de protest impotriva "jugului administrativ corupt”    Spitalul Judetean din Timisoara a scos la concurs un post de medic ginecolog, care, intamplator, a fost ocupat prin concurs de deputatul Bianca Gavrilita    Gazetarii GSP au descoperit ca Sorin Udrea, condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare in dosarul interlopilor Timisoarei, este in anturajul echipei nationale U21 la Campionatul European de Fotbal din Italia    USR Timis a refuzat inscrierea in partid a Mirelei Toc, singurul functionar public care lupta impotriva abuzurilor si coruptiei din Primaria Timisoara    Perchezitii la o firma de curierat din Alba, care, timp de un an, nu a distribuit corespondenta instantelor catre justitiabili    Titu Bojin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat, a solicitat CJT sa gaseasca un alt administrator al pistei de biciclete de pe malul Canalului Bega, in conditiile in care ABAB se mai ocupa de acest obiectiv doar pana la finalul 2019

CEL MAI BOGAT ROMAN, LA INCHISOARE! Ioan Niculae va sta 2 ani si 6 luni dupa gratii pentru finantarea nelegala a campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana

Niculae-InterAgro

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Ioan Niculae, patronul Interagro, la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce, in prealabil, instanta de fond il achitase. Judecatorii au dispus si confiscarea sumei de 641.000 lei de la patronul Interagro.

In acelasi dosar, fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru infractiunea de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid, pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite.

Conform rechizitoriului, in cursul anului 2009, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD Mircea Geoana.

Potrivit intelegerii infractionale, sumele de bani urmau a fi furnizate indirect, in sensul ca Ioan Niculae urma sa achite plati catre diferiti furnizori de servicii ce aveau legatura cu campania electorala, inclusiv institutii implicate in realizarea de sondaje de opinie publica. In acest fel, se disimula destinatia reala a sumelor de bani, ocolindu-se dispozitiile legale referitoare finantarea partidelor politic.

In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul partidului mentionat, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (S.N.T.G.N. TRANSGAZ si SNGN ROMGAZ SA).

Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit ca, din cei 1.000.000 euro, s-a platit efectiv suma de 641.730 lei, aproximativ 150.000 euro, folosindu-se drept paravan un contract incheiat intre societatea controlata de Ioan Niculae – Interagro SA si SC Insomar srl. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legala destinatiei reale a sumelor de bani, si anume finantarea unui partid politic cu incalcarea dispozitiilor legale.

Reamintim ca, in 2003, Ioan Niculae a devenit proprietarul Fabricii de Tigarete Timisoara, in urma unei privatizari extrem de paguboase pentru statul roman a societatii SN Tutunul Romanesc. Pretul platit de Niculae pentru toate fabricile de tigarete din tara a fost de 1,6 milioane de dolari, in conditiile in care doar activele societatii erau evaluate, in 2001, la peste 80 de milioane de dolari. Ioan Niculae este cel mai bogat roman, cu o avere evaluata la peste 1,1 miliarde de euro. (V.E.)

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: