ANAF DEMOLEAZA ROMPREST! Reabilitarea centrului istoric al Timisoarei, blocata de Antifrauda si DIICOT! Administratorii firmei cu care s-a semnat contractul cu dedicatie de peste 15 milioane de euro, acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani. UPDATE! 15 persoane au fost arestate preventiv! Patronul Florian Walter, de negasit!

Piata-Unirii-impact

Activitatea Companiei Romprest Service SA Bucuresti – care executa lucrarile de reabilitare a spatiilor publice din centrul istoric al Timisoarei, in cadrul unui proiect in valoare de 15 milioane de euro – a fost blocata de inspectorii ANAF, in urma unui control in care s-a depistat un prejudiciu de 4,5 milioane de euro.


Patronul societatii, Florian Walter, care este amintit in contextul liderilor unei grupari infractionale, este cautat de procurorii DIICOT pentru a raspunde la o serie de intrebari, motiv pentru care finul lui Miron Cosma a fost dat in consemn la frontiera pentru a nu parasi tara. In aceste conditii, este greu de crezut ca lucrarile de reabilitare a Piatei Unirii din Timisoara vor fi gata la termenul stabilit, adica 29 iulie 2015.

Conform unui comunicat al ANAF, Compania Romprest Service a facut obiectul verificarilor derulate de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala in perioada 20.08-11.12.2014, fiind executate nu mai putin de 16 actiuni de control, care au avut ca obiectiv modul in care sunt respectate prevederile legislatiei fiscale si contabile de catre societate, raportat la relatiile comerciale desfasurate cu trei societati comerciale, respectiv SC La Team Line Solutions SRL, SC Romconcord Tehnic Service SRL si Euro Grup SRL, intre anii 2012 – 2014, fiind identificate lanturi comerciale infractionale cu alte cateva firme.

“Administratorii COMPANIEI ROMPREST SERVICE SA, in calitate de lideri ai gruparii infractionale, au creat si utilizat mai multe societati comerciale avand drept scop realizarea de achizitii intracomunitare nedeclarate de clorura de calciu in cazul primului circuit, ascunzand adevarata natura a provenientei marfurilor prin declararea fictiva a unor tranzactii comerciale, ulterior marfurile ajungand fictiv pe circuitul CORESIO EUROINVEST SRL – JIF SRL – EURO GRUP SRL la COMPANIA ROMPREST SERVICE SRL, aceasta din urma creandu-si avantaj fiscal reprezentand TVA deductibil si impozit pe profit. Pe de alta parte, societatea a inregistrat in evidenta contabila operatiuni constand in achizitii de prestari servicii constand in punerea la dispozitie de personal muncitor de la societatile menționate, o mare parte din aceste servicii fiind nereale, provenind din achizitii fictive, fie direct, fie prin intermediul unor agenti economici cu un comportament fiscal inadecvat, acestia avand, la randul lor, drept furnizori de servicii, societati care nu declara livrari. La societatile in cauza s-a constatat acelasi mod de lucru si tipologie privind starea de fapt, dupa cum urmeaza:

Florian-Walter-Impact– sedii sociale unde nu se desfasoara activitate, declarate in principal la adrese de cabinete de avocatura sau apartamente de bloc;
– reprezentanti legali neidentificabili sau care nu se prezinta la solicitarea organelor de control;
– lipsa salariatilor incadrati legal;
– lipsa mijloacelor de transport necesare deplasarii unui numar mare de personal muncitor (cca. 200-300 de oameni).
Din verificarile efectuate, au rezultat indicii rezonabile care conduc la concluzia ca operatiunile economice, ce au facut obiectul actelor de sesizare inaintate unitații dumneavoastra de parchet, nu au fost efectuate in fapt, iar inregistrarea lor ca si cheltuieli deductibile a avut ca scop majorarea artificiala a cheltuielilor in vederea diminuarii obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat de catre societatea COMPANIA ROMPREST SERVICE SA. Se impune a fi mentionat faptul ca documentele de achizitie procurate au fost utilizate de administratorul EURO GRUP SRL pentru obtinerea de fonduri de la bugetul general al Uniunii Europene, aspect ce a fost adus, de asemenea, la cunotinta organelor de urmarire penala.

Totodata, cu ocazia controalelor efectuate s-a conturat suspiciunea rezonabila ca unii din membrii gruparii infractionale, in scopul sustragerii de la efectuarea unor verificari financiar fiscale, au declarat fictiv cesionarea partilor sociale detinute la alte societati. S-a apreciat, astfel, ca societatea verificata a beneficiat, inclusiv, de un circuit scriptic de tranzactionare succesiva a serviciilor mentionate si s-a sustras de la indeplinirea obligațiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive. Prin urmare, agentul economic verificat impreuna cu societatile de pe lantul de tranzactionare care au sprijinit activitatea liderului gruparii in tentativa acestuia de a ascunde urmele infractiunilor asupra carora exista suspiciunea ca le-ar fi savarsit, au contribuit la formarea unor circuite comerciale care sa creeze aparenta de legalitate in cazul circulatiei marfurilor si serviciilor si a deductibilitatii TVA, cat si obținerea, pe nedrept, de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene prin prezentarea cu rea credinta de documente asupra carora exista suspiciunea rezonabila ca ar fi false. Prejudiciul estimat cauzat bugetului statului este in cuantum de circa 4,5 milioane euro”, se arata in comunicatul ANAF.
Aspectele constatate cu ocazia controalelor efectuate au fost supuse atentiei organelor de urmarire penala competente, respectiv Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in vederea cercetarii aspectelor sesizate de ANAF si tragerii la raspundere penala a suspectilor pentru constituirea unui grup infractional organizat, fals, uz de fals, evaziune fiscala, spalare de bani, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism. (V.E.)

One thought on “ANAF DEMOLEAZA ROMPREST! Reabilitarea centrului istoric al Timisoarei, blocata de Antifrauda si DIICOT! Administratorii firmei cu care s-a semnat contractul cu dedicatie de peste 15 milioane de euro, acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani. UPDATE! 15 persoane au fost arestate preventiv! Patronul Florian Walter, de negasit!

  1. Înainte de a avea bogății, trebuie să ne magnetizăm mintea cu o dorință intensă pentru bogăție. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email paul_kometh@yahoo.com

Leave a Reply