EXPLOZIV! Procurorul Alex Florenta, avansat la DNA Timisoara, apare pe lista martorilor in dosarul Berbeceanu! Acesta a fost propus ca martor de catre fostul sef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Muresan, acuzat ca a fabricat probe impotriva comisarului sef Traian Berbeceanu

alex_florenta

Avansat la DNA Timisoara dupa un stagiu de un an la DIICOT Timisoara, procurorul Alex Florenta (foto) apare, surprinzator, pe lista martorilor propusi in apararea sa de catre fostul sef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Muresan, acuzat ca i-a fabricat un dosar penal fostului sef al BCCO Alba Iulia, comisarul sef Traian Berbeceanu.


Fostul sef al DIICOT Alba Iulia a fost trimis in judecata, anul trecut, sub acuzatiile de abuz in serviciu, fals intelectual si represiune nedreapta, alaturi de alti doi artizani ai dosarului care urma sa-l infunde pe Berbeceanu, respectiv fostul procuror DIICOT Nicolaie Cean, pentru complicitate la abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, si Alin Mirel Muntean, ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Alba, la data faptelor, trimis in judecata pentru abuz in serviciu, complicitate la represiune nedreapta si fals intellectual in forma continuata.

Rechizitoriul prin care anchetatorii comisarului sef Traian Berbeceanu au fost deferiti justitiei, dezvaluie cum trei persoane platite sa apere interesele cetatenilor – procurorii Ioan Muresan si Nicolaie Cean de la DIICOT Alba Iulia si ofiterul Alin Muntean de la BCCO Alba Iulia – au fabricat un dosar pentru a inlatura un politist care devenise incomod pentru interesele lor. Pentru aceasta au angrenat o veritabila ”armata” de persoane, in special infractori cercetati de fostul sef al BCCO Alba Iulia in diferite dosare, dar si alti politisti, procurori, avocati, grefieri, unii implicati fara sa isi dea seama in acest scenariu. Cei mai multi si-au modificat declaratiile in fata procurorilor DNA.

berbeceanu

”Raportandu-ne la modul in care inculpatii Muresan Ioan si Muntean Alin Mirel au obtinut probele impotriva persoanei vatamate Berbeceanu Traian, la maniera abuziva de redactare a declaratiilor unor martori, la folosirea unor procese-verbale de investigatii cu mentiuni nereale, denaturate ori incomplete, la interpretarea fortata sau superficiala a unor dispozitii de drept penal substantial care reglementeaza continutul infractiunilor retinute in sarcina lui Berbeceanu Traian, se constata ca punerea in mişcare a actiunii penale impotriva acestuia şi masura preventiva a retinerii pe 24 de ore, au fost dispuse de catre inc. Muresan Ioan, cu complicitatea inc. Muntean Alin Mirel, cunoscand ca Berbeceanu Traian este nevinovat”, se mai afirma in rechizitoriul procurorilor DNA.

Cei trei inculpati trimisi in judecata au sustinut permanent ca sunt nevinovati. In acest context, Ioan Muresan a propus in apararea sa o lista de 50 de martori, printre care si procurorul avansat la DNA Timisoara, Alex Florenta, sotul judecatoarei de drepturi si libertati Maria Cristina Flavia Florenta, de la Curtea de Apel Timisoara.

Nu cu mult timp in urma, o publicatie centrala a acuzat faptul ca Florin Alex Florenta face parte din “caracatita mafiei din politie si procuratura”, iar conexiunile sale ajung pana la sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

fotocopie“Alex Florenta – procuror la DIICOT Sibiu, sluga si omul de incredere al Danusiei Boiceanu, sefa DNA Alba Iulia. Aceasta l-a adus la DIICOT de la Parchetul Local Sibiu pentru ca era incompatibil, deoarece sotia lui este judecator la Judecatoria Sibiu. A dat examen la Parchetul de pe linga Tribunalul Alba, iar la DIICOT este doar detasat. Toate dosarele la „comanda” sint instrumentate de el. Este o persoana perversa si rau-intentionata”, este caracterizarea facuta procurorului Alex Florenta de catre subcomisarul Alex Tancou, de la BCCO Sibiu, arestat si trimis in judecata pentru ca ar fi ajutat gruparea traficantilor de etnobotanice din Sibiu. In aceste imprejurari, n-ar fi exclus ca Alex Florenta sa fie unul dintre procurorii cu sanse importante, aproape garantate, la preluarea sefiei DNA Timisoara… (Vlad Enciu)

 

7 thoughts on “EXPLOZIV! Procurorul Alex Florenta, avansat la DNA Timisoara, apare pe lista martorilor in dosarul Berbeceanu! Acesta a fost propus ca martor de catre fostul sef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Muresan, acuzat ca a fabricat probe impotriva comisarului sef Traian Berbeceanu

  1. Interesant! De urmarit ce se va intampla in continuare si vom trage concluzii daca e sau nu asa. Poate c-o fi pusa lupa pe cineva de pe aici iar astia de la Timisoara nu-s in stare.

  2. Nu se învață din istoria scrisă și nescrisă a societății românești interbelice….

Leave a Reply