ROBA IN CUI! Judecatorul Nicolae Tomus a fost citat la CSM, dupa ce Inspectia Judiciara a constatat ca “exista indicii privind neindeplinirea conditiei de buna reputatie de catre magistrat”! Magistratul cercetat in dosarul sex cu minore va fi suspendat din functie

judecator_tomus

Judecatorul timisorean Aurelian Tomus, cercetat de catre procurorii DIICOT Timisoara pentru ca ar fi intretinut relatii sexuale cu tinere pe care le santaja, ar putea fi suspendat din functie de Sectia de judecatori a CSM, care marti a stabilit ca magistratul a incalcat conditia de buna reputatie.


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a analizat in sedinta de marti raportul Inspectiei Judiciare care il viza pe Aurelian Nicolae Tomus, judecator in cadrul Judecatoriei Timisoara, si a constatat ca “exista indicii privind neindeplinirea conditiei de buna reputatie de catre magistrat”.

“Sectia pentru judecatori a decis sa se sesizeze din oficiu in vederea suspendarii din functie a magistratului, precum si citarea magistratului in vederea participarii la sedinta din data de 25 august 2015”, se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

Judecatorul Nicolae Aurel Tomus este cercetat sub control judiciar de procurorii DIICOT Timisoara pentru santaj si pentru ca ar fi intretinut relatii sexuale cu tinere despre care stia ca sunt victime ale traficului de persoane, spun surse judiciare.

Decizia a fost luata de procurori, dupa ce l-au audiat pe magistrat in dosarul de trafic de persoane in care au avut loc 11 perchezitii, pe 18 iunie, in Timis si Arad.

Conform surselor citate, una din tinerele care au fost la audieri, la sediul DIICOT Timisoara, le-a declarat procurorilor ca a fost amenintata de judecator ca, daca nu intretine relatii sexuale cu el, le va trimite parintilor un filmulet in care tanara aparea in timpul unei partide de sex.

Procurorii DIICOT au facut, in data de 18 iunie, 11 perchezitii in judetele Timis si Arad, intr-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizati fiind un membru al trupei DJ Project, un politist, dar si mai multi lideri ai lumii interlope din Timisoara.

Surse judiciare declarau ca suspectii plasau tinere, unele minore, unor clienti dispusi sa plateasca pentru a intretine relatii sexuale cu acestea. Reteaua era condusa de Paul Vasile Manzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timisoara, la vila caruia aveau loc intalnirile intre fete si clienti. Fetele erau filmate in timp ce intretineau relatii sexuale cu clientii, iar daca acestea refuzau pe viitor sa se supuna, erau amenintate ca imaginile video vor fi trimise parintilor lor.

Sursele citate mai spuneau ca vizat de perchezitii a fost si Ovidiu Torj, fostul sot al lui Brigitte Nastase, sotia lui Ilie Nastase.

Oamenii legii au facut o perchezitie si la locuinta politistului Ovidiu Gitan, de la Sectia 1 Politie Timisoara, care in anul 2013 a mai fost implicat intr-un scandal, dupa ce un barbat l-a acuzat ca l-a batut.

De asemenea, a fost perchezitionata si locuinta lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, sursele judiciare spunand ca Ovidiu Gatan si DJ Gino Manzotti sunt cercetati pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul stia ca este victima traficului de persoane.

In total, peste 25 de persoane au fost duse la audieri, intre acestea si un avocat si un judecator, ambii din Timisoara, dar si mai multi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

Surse din cadrul DIICOT declarau ca peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook si determinate sa se prostitueze, inclusiv prin metoda “loverboy”, au fost identificate in dosarul de trafic de persoane.

Unii dintre membrii gruparii racolau tinere cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, prin intermediul retelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obtinerii unor sume de bani, afisarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc fata de persoana pe care incearca s-o atraga, crearea unui sentiment de importanta in raport cu persoanele din jur.

Dupa audieri cinci persoane au fost retinute, in timp ce alte sapte au fost puse sub control judiciar.

Printre persoanele retinute ise numarau liderul gruparii, Paul Manzu, Ovidiu Torj, fostul sot al lui Brigitte Nastase, si politistul Ovidiu Gatan, de la Sectia 1 Timisoara.

Paul Manzu, liderul retelei de traficanti de persoane a fost prins in Bucuresti, dupa ce fusese dat in urmarire internationala.

Manzu a fost dat in urmarire internationala dupa ce, in data de 19 iunie, a fost dus la instanta pentru emiterea mandatului de arestare, insa ordonanta de retinere emisa pe numele sau a expirat inainte de sentinta iar acesta a plecat. Ulterior, dupa pronuntarea deciziei de arestare, Manzu nu s-a prezentat la Politie si nici nu a fost gasit acasa. La aproape doua luni de la disparitie,  Paul Manzu a fost prins in dupa amiaza zilei de 17 august, pe Soseaua Oltenitei, din Bucuresti, de catre ofiteri ai Directiei de Investigatii Criminale, in baza unei informatii.

Printre cele sapte persoane cercetate sub control judiciar se afla, pe langa judecatorul Nicolae Aurelian Tomus, de la Judecatoria Timisoara, si DJ Gino Manzotti de la DJ Project. (Gh. Ilas)

 

Leave a Reply