SCANDAL LA AEROPORTUL TIMISOARA! Intentia directorului Daniel Idolu de a implementa un sistem de securitate bazat pe scanarea fetei a provocat revolta angajatilor de la SRI, Vama si Politie! “Dreptul la propria imagine nu poate fi incalcat de conducerea aeroportului!”

scanare_fata

Abia reconfirmat pe functie, in urma unui concurs cu mai multi candidati exclusi din start, directorul Daniel Idolu a reusit sa starneasca revolta angajatilor de la SRI, Vama si Politia de Frontiera, dupa ce si-a anuntat intentia de implementare a unui sistem de securitate bazat pe scanarea fetelor (face scanner).


Aceasta noua gaselnita investitionala nu se adreseaza propriilor angajati ai AIT, ci personalului de la SRI, Vama si Politie, care, in cazul in care aceasta ideea exotica a lui Idolu se pune in practica, se vor trezi cu fetele scanate la fiecare intrare in tura.

“Dreptul la propria imagine nu poate fi incalcat de Daniel Idolu, oricat de mare director s-ar crede el! Daca doreste sa implementeze acest sistem, nu stim din ce ratiuni, atunci va trebui, va fi obligat, sa ceara acordul scris al fiecarul angajat de la SRI, Vama sau Politie. Nu cred ca oamenii vor fi dispusi sa semneze pentru aceasta ciudata masura de securitate aeroportuara!”, ne-a declarat, confidential, unul dintre lucratorii vamali care a fost informat despre aceasta perspectiva.

De cealalta parte, directorul AIT, Daniel Idolu, spune ca nu este vorba despre o intentie, ci despre o perspectiva concreta. “Nu este o intentie, ci chiar dorim sa implementam acest sistem de securitate, care, deocamdata, este in faza de testare. Timp de 60 de zile va fi in probe si in functie de eficienta si de capabilitatea noastra sau a finantatorilor nostri de a implementa acest proiect, acest lucru se va intampla. Mai multe nu pot sa va spun…”, ne-a declarat Daniel Idolul.

Directorul aeroportului ne-a dezvaluit ca acest sistem de securitate nu exista pe niciun aeroport din Romania, ci doar in afara, in America, Japonia si alte tari. “Noi avem fete mai frumoase, merita scanate, nu!?”, a punctat, mai in gluma, mai in serios, Daniel Idolu… (Gh. Ilas)

14 thoughts on “SCANDAL LA AEROPORTUL TIMISOARA! Intentia directorului Daniel Idolu de a implementa un sistem de securitate bazat pe scanarea fetei a provocat revolta angajatilor de la SRI, Vama si Politie! “Dreptul la propria imagine nu poate fi incalcat de conducerea aeroportului!”

 1. Infractorul Idolu , incearca din nou sa fure un comision gras pe aparatura. Pana cand cei ce trebuie sa faca ceva nu fac nimic? Sau sunt partasi?

 2. nu inteleg de ce nu e suficient un utilaj de recunoscut amprenta, de ce trebuie scanata fata?

 3. Tipic pentru unul ce se comporta precum un stăpân de sclavi!! Acest tip de comportament a ajuns o boală în multe instituții publice din păcate!

 4. La cine vrei sa vinzi fetele SRI-stilor,Politistilor si Vamesilor din Aeroport,d-le IDOLU????
  Carui serviciu secret strain sau carei celule TERORISTE ISLAMICE vrei sa vinzi aceste date????
  ALOOO!!! NU se sesizeaza nici un serviciu sau…….miroase undeva SUS
  Intelegem sa fi fost acest aeroport macar identic cu cele din Frankfurt,Viena,Londra.
  INSTITUTIILE STATULUI DIN AEROPORTUL TIMISOARA AU DEVENIT COBAII D-LUI IDOLU.
  D-le DRAGNEA,fa ordine in Partidul Asta,pina nu este prea tirziu.

 5. Incredibil dar adevarat – 74 de pasageri ai unei curse charter venite din Grecia au intrat in Romania fara a fi controlati de Politia de Frontiera la sosirea pe Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara. „Minunea” s-a petrecut, miercuri seara, la ora 23, cand dinspre Insula Zakynthos a venit o cursa a companiei aeriene Carpatair, care i-a transportat acasa pe romanii care si-au petrecut concediul acolo. La intrarea in terminalul de sosiri al aeroportului, turistii, printre care se afla si primarul Timisoarei Gheorghe Ciuhandu impreuna cu sotia, au fost intampinati de…doua gherete goale in care erau doar calculatoarele pornite. Dupa cateva secunde de uimire, valul de turisti a trecut de respectivul punct, intrand practic in tara fara a fi intrebati de vreun politist de frontiera cine sunt. Singurul lucru care i-a oprit pe turisti sa plece fara ca macar sa vada vreun om al legii au fost bagajele pe care au trebuit sa le astepte. Mai uimit decat turistii a fost capitanul aeronavei care, la intrarea in tara, a vrut sa-i salute pe politistii de frontiera, dar a ramas blocat cand a vazut ca vorbeste cu… calculatoarele. Dupa cateva minute, dintr-un birou pe care scria cu litere de-o schioapa „Accesul interzis” au aparut, rand pe rand, patru agenti ai Politiei de Frontiera, iesiti sa vada cine le tulbura linistea. Atat de uimiti au fost de aparitia pasagerilor incat nu s-au indepartat prea mult de biroul din care au iesit. „Ce faceti aici? De unde ati venit? Pe unde ati intrat?”, i-a intrebat rastit pe turisti un agent, care se fataia dintr-o parte in alta cu pistolul la curea. „De la greci. Pe usa. Buna dimineata. Greu, greu”, i-au raspuns amuzati pasagerii. Nici unul dintre cei care avea misiunea de a asigura „respectarea regimului juridic al frontierei de stat” nu a catadicsit macar sa-si preia postul de la intrarea in tara. Dupa o discutie cu o reprezentanta a companiei aeriene, politistii de frontiera i-au lasat pe toti cu gura cascata. Fara sa spuna vreun cuvant, fara sa faca vreun gest de a incerca sa verifice daca printre zecile de pasageri nu este vreun urmarit general sau vreun Passaris doi, cei patru agenti ai Politiei de Frontiera au facut stanga-n imprejur si au intrat in biroul dotat cu sistem de securitate a accesului.

 6. Obi Innocent, un traficant de droguri din Nigeria, este chemat de doi ani la proces. El e judecat pentru că şi-a bătut joc de poliţiştii Aeroportului Internaţional Timişoara, plecând cu avionul spre Viena după ce s-a legitimat cu actele altei persoane.

  Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/timisoara/record-traficant-droguri-nigerian-parte-mai-ciudat-proces–romania-1_50aece7a7c42d5a663a0b5d8/index.html

Leave a Reply