EXPLOZIV! Un important milionar din Timisoara, condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare, cu executare, in dosarul patrimoniului hotelier al CNSLR Fratia! In acelasi dosar de coruptie a fost condamnat si fostul sindicalist sef Liviu Luca

Liviu_Luca_Impact

Judecatoria Sectorului I Bucuresti a pronuntat sentinta in dosarul in care sindicalistul Liviu Luca, fost prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia, este acuzat de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapte penale comise pentru a ascunde o infractiune asimilata celor de coruptie.


Dupa trei ani si jumatate de dezbateri, instanta l-a condamnat pe sindicalist la trei ani de inchisoare, cu executare, alti doi inculpati judecati in acest dosar fiind, de asemenea, condamnati la inchisoare.

Este vorba despre milionarul timisorean Neculai Miron, care a primit doi ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru instigare la „folosirea cu rea credinţă a fondurilor societăţii” si complicitate la „folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite” si Florin Dumitrescu – doi ani de inchisoare pentru folosirea cu rea credinta a fondurilor societatii. Ca pedepse complementare, instanta a stabilit ca cei doi, timp de doi ani dupa executarea pedepselor, nu mai pot fi reprezentati legali ai unor societati comerciale.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in cursul anului 2011, “inculpatul Luca Liviu a actionat in asa fel incat, folosindu-si influenta de prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia, a inlesnit incheierea unui contract de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL (unde C.N.S.L.R. Fratia este actionar majoritar) si TOUR MIRINVEST S.R.L Timisoara, contract prin care cea de-a doua societate a obtinut foloase necuvenite in suma de 732.000 de euro. Anterior incheierii contractului de management, firmele din componenta Grup Mir (inclusiv TOUR MIRINVEST) inregistrasera pierderi considerabile.”

DNA mentioneaza ca societatea SIND TOUR TRADING SRL este o societate comerciala in care CNSLR FRATIA detine 95% din capitalul social si are ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, in calitate de administrator al unor hoteluri aflate in patrimoniul sindicatelor. Contractul de management incheiat cu S.C TOUR MIRINVEST S.R.L obliga aceasta societate la realizarea de investitii de minimum 6 milioane de euro din fondurile sale, precum si la efectuarea de servicii de administrare.

Procurorii DNA sustin ca reprezentantii firmei, inculpatii Dumitrescu Florin si Miron Neculai, n-au folosit banii S.C TOUR MIRINVEST S.R.L, cum se stipula in clauzele contractului, ci pe cei ai SC SIND TOUR TRADING SRL. Astfel, in perioada mai – august 2011, cei doi au incheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor si doua de distributie de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce apartine SC SIND TOUR TRADING SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociatilor S.C. TOUR MIRINVEST S.R.L.

Miron-Nicolaie1DNA mai arata ca “Incheierea contractului de management sus mentionat a fost posibila prin aceea ca, la data de 18 aprilie 2011, inculpatul Luca Liviu, in calitate de prim-vicepresedinte al C.N.S.L.R. FRATIA, a emis o decizie, cu incalcarea dispozitiilor statutare (fara a fi intrunit in Biroul Operativ numarul de voturi necesar luarii unei decizii valabile), prin care a dispus inlocuirea administratorilor societatii SIND TOUR TRADING cu un nou administrator si anume societatea TOUR MIRINVEST S.R.L. Timisoara, firma reprezentata de inculpatii Miron Neculai si Dumitrescu Florin. Pentru a crea aparenta de legalitate a votului sau din Adunarea Generala a Actionarilor, inculpatul Luca Liviu a inserat in cuprinsul deciziei din 18 aprilie 2011 date nereale referitoare la procesul verbal al sedintei, desi cunostea ca acea hotarare a fost luata cu incalcarea prevederilor statutare.”

Potrivit DNA, “la data de 20 aprilie 2011, ca urmare a acestei decizii nestatutare, inculpatul Liviu Luca, in calitate de reprezentant al C.N.S.L.R. Fratia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC SIND TOUR TRADING SRL (unde C.N.S.L.R. Fratia este actionar majoritar) a votat pentru incheierea contractului de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL si TOUR MIRINVEST S.R.L. pe baza ofertei depuse de inculpatul Miron Neculai. Contractul, pe o perioada de 9 ani, avea sa fie semnat in aceeasi zi. Practic, administratorul TOUR MIRINVEST S.R.L. avea obligatia de a efectua investitii si de a realiza un profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice si de tratament aflate in administrarea societatii SIND TOUR TRADING SRL”.

La vremea luarii in administrare a patrimoniului sindical, respectiv 3.000 de camere de cazare in unitati hoteliere din toata tara, compania Tour Mirinvest s-a obligat prin contractul de management sa investeasca din banii proprii 6 milioane euro in modernizarea patrimoniului sindicatului, “suma care vine si din afaceri imobiliare”, spunea Florin Dumitrescu, administratorul societatii Sind Tour Trading, compania prin care CNSLR Fratia manageriaza portofoliul hotelier.

Tour Mirinvest s-a obligat sa obtina un profit net minim de 600.000 euro anual pentru actionari, potrivit oficialilor companiei. Profitul care depasea aceasta suma urma sa fie impartit de actionari cu firma timisoreana.

Hotararea de condamnare a Judecatoriei Sector I Bucuresti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. (Vlad Enciu)

 

One thought on “EXPLOZIV! Un important milionar din Timisoara, condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare, cu executare, in dosarul patrimoniului hotelier al CNSLR Fratia! In acelasi dosar de coruptie a fost condamnat si fostul sindicalist sef Liviu Luca

 1. Miroane, Miroane, ti or cantat psalmul 108 oamenii de care ti ai batut joc! Ai oprit plata slugii si asta e pacat sa stii Miroane! Cum care psalm 108? N ai citit in viața ta Psaltirea? Vai de mine, iote ce zice in psalm Miroane, ia aminte:

  Psalmul 108

  1.Dumnezeule, lauda mea n-o ţine sub tăcere.
  Că gura păcătosului şi gura vicleanului asupra mea s-au deschis.
  2.Grăit-au împotriva mea cu limbă vicleană şi cu cuvinte de ură m-au înconjurat şi s-au luptat cu mine în zadar.
  3.În loc să mă iubească, mă cleveteau, iar eu mă rugam.
  4.Pus-au împotriva mea rele în loc de bune şi ură în locul iubirii mele.
  5.Pune peste dânsul pe cel păcătos şi diavolul să stea de-a dreapta lui.
  6.Când se va judeca să iasă osândit, iar rugăciunea lui să se prefacă în păcat.
  7.Să fie zilele lui puţine şi dregătoria lui să o ia altul;
  8.Să ajungă copiii lui orfani şi femeia lui văduvă;
  9.Să fie strămutaţi copiii lui şi să cerşească; să fie scoşi din curţile caselor lor;
  10.Să smulgă cămătarul toată averea lui; să răpească străinii ostenelile lui;
  11.Să nu aibă sprijinitor şi nici orfanii lui miluitor;
  12.Să piară copiii lui şi într-un neam să se stingă numele lui;
  13.Să se pomenească fărădelegea părinţilor lui înaintea Domnului şi păcatul maicii lui să nu se şteargă;
  14.Să fie înaintea Domnului pururea şi să piară de pe pământ pomenirea lui, pentru că nu şi-a adus aminte să facă milă.
  15.Şi a prigonit pe cel sărman, pe cel sărac şi pe cel smerit cu inima, ca să-l omoare.
  16.Şi a iubit blestemul şi va veni asupra lui; şi n-a voit binecuvântarea şi se va îndepărta de la el.
  17.Şi s-a îmbrăcat cu blestemul ca şi cu o haină şi a intrat ca apa înlăuntrul lui şi ca untdelemnul în oasele lui.
  18.Să-i fie lui ca o haină cu care se îmbracă şi ca un brâu cu care pururea se încinge.
  19.Aceasta să fie răsplata celor ce mă clevetesc pe mine înaintea Domnului şi grăiesc rele împotriva sufletului meu.
  20.Dar Tu, Doamne, fă cu mine milă, pentru numele Tău, că bună este mila Ta.
  21.Izbăveşte-mă, că sărac şi sărman sunt eu şi inima mea s-a tulburat înlăuntrul meu
  .22.Ca umbra ce se înclină m-am trecut; ca bătaia de aripi a lăcustelor tremur.
  23.Genunchii mei au slăbit de post şi trupul meu s-a istovit de lipsa untdelemnului
  24.Şi eu am ajuns lor ocară. M-au văzut şi au clătinat cu capetele lor.
  25.Ajută-mă, Doamne Dumnezeul meu, mântuieşte-mă, după mila Ta,
  26.Şi să cunoască ei că mâna Ta este aceasta şi Tu, Doamne, ai făcut-o pe ea.
  27.Ei vor blestema şi Tu vei binecuvânta. Cei ce se scoală împotriva mea să se ruşineze, iar robul Tău să se veselească.
  28.Să se îmbrace cei ce mă clevetesc pe mine cu ocară şi cu ruşinea lor ca şi cu un veşmânt să se învelească.
  29.Lăuda-voi pe Domnul foarte cu gura mea şi în mijlocul multora Îl voi preaslăvi pe El,
  30.Că a stat de-a dreapta săracului, ca să izbăvească sufletul lui de cei ce-l prigonesc.Va recomandam si alte repere ortodoxe online 
  Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Leave a Reply