ARESTARI! Fostul sef al Politiei Timis, mandat de arestare preventiva in dosarul spagilor din reteaua Vifor! Seful Economicului, comisarul sef Pavel Dumitru, doar arest la domiciliu!

justitie

Curtea de Apel Timisoara a decis, dupa aproape cinci ore de dezbateri in dosarul retelei de spagari cu epoleti controlata de liderul clanului Vifor, arestarea preventiva a fostului inspector sef al Politiei Timis, comisarul sef Sorin Muntean, pe o perioada de 30 de zile, dar si a bastanului Bot Iulian, cel care a constituit grupul infractional organizat.


In schimb, comisarul sef Pavel Dumitru, seful Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, a fost plasat in arest la domiciliu, mai cu seama ca acesta, intr-un acces de sinceritate, a recunoscut toate acuzatiile procurorilor DNA.

Comisarul sef Canavea Cosmin Florin, care s-a autodenuntat in acest dosar de coruptie inca din luna iunie 2015, a fost transformat in martor denuntator, fiind pionul principal care sustine acuzatiile procurorilor.

De altfel, in perioada monitorizarii acestui grup infractional, Canavea a acceptat sa poarte tehnica de inregistrare, astfel procurorii intrand in posesia unor convorbiri incriminatoare pentru inculpati purtate in biroul avocatului Marin Bilc sau in alte locatii.

Paradoxal, fostul sef al Politiei Timis, Sorin Muntean, a continuat sa “functioneze” in aceasta retea infractionala chiar si dupa ce a fost eliberat din arest preventiv, in dosarul de abuz in serviciu intrumentat tot de procurorii DNA, in perioada in care se afla sub control judiciar.

De altfel, la dosarul cauzei exista o sumedenie de convorbiri dintre politist si tiganul din Lugoj, toate inregistrate in mediul ambiental. Reamintim ca avocatul Marin Bilc a fost pus sub control judiciar inca de marti dimineata, dupa ce, o noapte intreaga, a scris in fata procurorilor tot ce si-a amintit despre implicarea sa si a celorlalti inculpati in acest caz de coruptie. (Gh. Ilas)

6 thoughts on “ARESTARI! Fostul sef al Politiei Timis, mandat de arestare preventiva in dosarul spagilor din reteaua Vifor! Seful Economicului, comisarul sef Pavel Dumitru, doar arest la domiciliu!

  1. Pavel Dumitru, o cariera promitatoare de politist franta brusc de lacomie! De parca nu putea sa faca rost de bani de la fetele care-l asteptau cu infriurare in prag

  2. Ceea ce facut politistul denuntator este chiar o obligatie legala fiind chiar trecuta in Strategia Nationala Anticoruptie, in acceptiunea legii el este “avertizor de integritate” . Bravo Cosmin!…si curaj celorlalti….Cat priveste spagarii..”coruptii pe timp de pace sunt tradatorii pe timp de razboi”…

  3. Este foarte bine ca infractorul s-a autodenuntat! Dar ca și “avertizor de integritate ” era mai bine să prevină săvârșirea unor infracțiuni! Ca și prevenirea este un obiectiv prioritar în Strategia Națională Anticorupție!

  4. Din fericire in acest caz nu e vorba despre un infractor care sa fie obligat de imprejurari sa faca “16-le”. Este si a fost un ofiter corect de care orice cetatean ar fi mandru…fiindca o institutie e facuta din oameni..iar majoritatea face normalitatea…depinde ce vrem
    ..in ceea ce priveste institutia ” avertizorului de integritate” recomand tuturor legea 571 din 2004 pentru a intelege ce inseamna si de ce e atat de importanta

  5. La frontiera e totul in regula ? Poate se intereseaza DNA-ul cum se fac promovari,mutari, delegari, si reangajari ! Rudele si cumetriile-s la putere ! Sindicatul e de acord !

  6. OK. Si cum sa previna, daca sefii si alti colegi primesc spaga? A depus un denunt penal, singura cale legala. Fiind in sistem era singura sursa de probe.

Leave a Reply