DRAGOBETE! Cea mai patimasa poveste de dragoste din literatura, pusa in scena de Teatru National din Timisoara! „Un Romeo si o Julieta – Un scandal urban”, spectacolul prin care se celebreaza sarbatoarea dragostei la romani

romeo

In 24 februarie sarbatorim Dragobetele, varianta romaneasca pentru Valentines Day si, in incercarea de a oferi raspuns la intrebarea ce vizeaza cel mai potrivit timp pentru iubire, Teatrul National din Timisoara propune publicului sau, miercuri, de la ora 19,00, la Studio „Utu Strugari”, un spectacol plin de prospetime: „Un Romeo si o Julieta – Un scandal urban”, reinterpretarea uneia dintre cele mai cunoscute povesti de dragoste din istoria literaturii.


Adaptarea textului shakespearean mizeaza pe tinerete. Pe tineretea care se aprinde atat de usor, care iubeste atat de usor, care sacrifica si se sacrifica fara a sta pe ganduri.

”Tinerii actori exploreaza – in interiorul celebrei povesti – resorturile inefabile si adesea derizorii care declanseaza marile cotituri ale vietii. Mici orgolii, replici lansate de dragul confruntarii, pasiuni de-o seara care se complica, gustul pentru risc, toate atributele acestui timp minunat care condimenteaza si lumineaza momentele de caderein banal ale varstei adulte se transformain lectii brutale despre consecinte. Acesta e punctul de plecare al spectacolului  „Un Romeo si o Julieta – Un scandal urban”, care deplaseaza accentul povestii spre aspectul sau declansator”, arata Codruta Popov, consultant artistic al Nationalului timisorean.

Spectacolul „Un Romeo si o Julieta – Un scandal urban” este o adaptare a celebrei piese a lui William Shakespeare spusa din perspectiva tinerilor actori Raul Bastean, Cristina Dumitru, Raul Lazarescu, Ionut Iova, Denis Hertz, Iulian Carabulea, coordonati de cunoscuta actrita Laura Avarvari. Acestora li se adauga scenografa Geta Medinski si, nu in ultimul rand, percutionistul Sebastian Hamburger care semneaza si sound-designul spectacolului. (M.I.)

Leave a Reply