BREAKING NEWS! Liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, cere demisia sefului administratiei judetene, Calin Dobra, dupa ce functia de vicepresedinte al CJ Timis a fost oferita UNPR     Societatea de Transport Public va incasa 2,1 milioane de euro in urmatorii 5 ani pentru intretinerea serviciului de iluminat public din Timisoara     Romanii care calatoresc in Grecia cu masina pot fi sanctionati drastic pentru abateri minore, dupa ce Codul Rutier grecesc a devenit cel mai dur din Europa    Un medic de familie din Timis a incasat peste 10.000 de euro intr-o luna, doar din garzi, dupa ce s-a pontat ca lucreaza concomitent la 7 centre de permanenta     Comisarul sef Alin Petecel a castigat concursul organizat de IGPR pentru functia de inspector sef al Politiei Timis    Regie Autonoma „Administratia Canalului Bega” va fi condusa, in calitate de director, de Gheorghe Tatar, fostul director al Directiei Judetene de Drumuri Timis

SOC JUSTITIAR! Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la inchisoare cu executare! Acesta a acceptat promisiunea a 100.000 euro anual pentru a depune amendamente in comisiile de specialitate a Parlamentului European

severin1

Inalta Curte de Casatie și Justitie s-a pronuntat, astazi, in dosarul in care fostul europarlamentar Adrian Severin a fost trimis in judecata pentru luare de mita și trafic de influenta, dupa o operatiune sub acoperire a reporterilor de la publicatia Sunday Times. Completul de trei judecatori a hotarat condamnarea politicianului la 3 ani si trei luni de inchisoare, sentinta care nu este definitiva.
Adrian Severin a fost trimis in judecata in septembrie 2013, fiind acuzat ca, in calitate de membru in Parlamentul European, a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Decizia instantei nu este definitiva.

”Singurul deznodamant ar fi achitarea. Acesta trebuie sa fie raspunsul dat celor care cred ca totii romanii sunt corupti. Pentru aceasta tara nefericita vreau ori achitare, ori pedeapsa maxima”, a decretat Severin, la termenul din data de 26 ianuarie, canda avut ultimul cuvant in fata instantei.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata in 2013 pe Adrian Severin și arata, in actul de sesizare a instantei, ca in perioada decembrie 2010 – martie 2011, europarlamentarul Adrian Severin a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 de euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

De asemenea, in schimbul banilor, Severin ar fi acceptat sa voteze impotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, acestea fiind in realitate reporteri de la “Sunday Times”.

La cei 100.000 de euro se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente.

Pe de alta parte, Severin a afirmat tot timpul ca este o inscenare, motivata de faptul ca el reprezinta un pion important in politica externa. In primavara 2011, reporterii de la “Sunday Times” au inregistrat o discutie cu europarlamentarul Adrian Severin, in biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio in care eurodeputatul vorbeste despre demersurile facute pentru introducerea unui amendament la o directiva europeana. (Mara Ion)

 

One Response to SOC JUSTITIAR! Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la inchisoare cu executare! Acesta a acceptat promisiunea a 100.000 euro anual pentru a depune amendamente in comisiile de specialitate a Parlamentului European

  1. spaga times says:

    nu e niciun soc! spagarul trebuia condamnat

Leave a Reply

%d bloggers like this: