BREAKING NEWS! Administratia Prezidentiala a anuntat ca numirea colonelului Cucos Gheorghe-Sebastian in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane se va realiza dupa ce Parchetul Militar se va pronunta in dosarele privind violentele jandarmilor din 10 august    Fostul consilier local al PSD Timis, Ramona Olteanu a fost angajat in functia de director economic al Regiei Autonome „Administratia Canalului Navigabil Bega”     Accident tragic pe centura Timisoarei, intre Dumbravita si Calea Aradului, soldat cu doi morti si patru raniti    Presedinta Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu atrage atentia magistratilor sa se faca auziti, pentru a fi stopate abuzurile si vietile distruse, altfel ”vom fi scuipati pe strada si nimeni nu va sari in apararea noastra”    Maria Grapini a starnit mania fanilor Simonei Halep, pe pagina sustinatorilor, dupa ce a felicitat-o pentru victoria de la Toronto    Un nou joc care se raspandeste pe retelele de socializare, Momo, starneste ingrijorarea parintilor si a autoritatilor, dupa ce o fetita in varsta de 12 ani, din Argentina, s-a sinucis

BAROUL PENALILOR! Fostul judecator Nicolae Tomus, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul Sex cu minore, a devenit avocat definitiv in Baroul Mehedinti! In acelasi barou a fost acceptat si fostul procuror timisorean Ciprian Zamfirescu, condamnat pentru coruptie

judecator_tomus

Condamnat la doi ani de inchisoare de catre Curtea de Apel Timisoara, fiind gasit vinovat de savarsirea infractiunilor de santaj, folosirea serviciilor unei persoane exploatate si favorizarea faptuitorului, fostul judecator Nicolae Tomus a reusit performanta sa se infiltreze pe tabloul avocatilor definitivi din Baroul Mehedinti.

Aceasta intelegere cu decanul Danut Alexandru Rolea a avut loc, cu siguranta, dupa ce fostul magistrat de la Judecatoria Timisoara si-a epuizat toate sansele unei “tranzactii” cu procurorii DIICOT, prin care sa-si recunoasca vinovatia, dar sa-si pastreze locul in sistemul judiciar.

Nu a fost posibil si din cauza mediatizarii acestei intelegeri de culise, astfel ca Nick Tomus a fost trimis in judecata, alaturi ce ceilalti 15 membri ai retelei de proxenetism condusa de Paul Manzu, in data de 8 septembrie 2015. La nici doua luni de la pierderea calitatii de judecator, respectiv in data de 3 noiembrie 2015, Nicolae Tomus s-a orientat catre avocatura, fiind primit – cu drepturi depline – in Baroul Mehedinti.

In acelasi barou unde si-a gasit adapost profesional si Calin Ciprian Zamfirescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, condamnat la 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Cum a fost posibil ca un magistrat condamnat pentru coruptie sa devina avocat, cu doar sase zile inainte de a fi condamnat definitiv la inchisoare, ramane un mister al Baroului Mehedinti, la fel de mare ca si “racolarea” judecatorului Nicolae Tomus.

De altfel, aceste transformari scandaloase ale unor condamnati la inchisoare in avocati definitivi confirma prelungirea in teritoriu a scandalului avocatilor incompatibili care a cuprins Baroul Bucuresti, dupa ce fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a devenit avocat cu acte in regula. In aceste conditii, nu este exclus ca oamenii “binomului” din magistratura, care o dau, penal, in bara, sa aiba o plasa de siguranta profesionala numita avocatura.

Legislatia care guverneaza profesia de avocat, Legea 51/1995, precum si Statutul avocatului spune despre calitatea de avocat ca inceteaza in cazul unei infractiuni sau fapte penale ce il face pe avocat “nedemn de functie”.

Potrivit aceleiasi legi, (art. 14) “Este nedemn de a fi avocat: (…) a) cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei”.

Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia decanului Baroului Mehedinti, Alexandru Rolea, despre migrarea magistratilor penali din Timis catre organizatia pe care o conduce… (Gh. Ilas)

 

 

One Response to BAROUL PENALILOR! Fostul judecator Nicolae Tomus, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul Sex cu minore, a devenit avocat definitiv in Baroul Mehedinti! In acelasi barou a fost acceptat si fostul procuror timisorean Ciprian Zamfirescu, condamnat pentru coruptie

  1. pompiliu bota says:

    Vai și amar de breasla avocaților. ..jenant! Toți judecătorii si procurorii penali or ajuns avocati

Leave a Reply

%d bloggers like this: