CONTROL INTERN! Actiunile Politiei Rutiere Timis nu vor mai putea fi vizionate pe Youtube, dupa “concedierea” cameramanului folosit la actiuni! “Au fost dispuse masuri pentru cresterea climatului de disciplina in randul politistilor”, spune inspectorul sef

 

tutzi_rutiera

Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis a finalizat ancheta in cazul echipajelor de Politie Rutiera care, in ultimul an, au acceptat ca la toate filtrele si actiunile de control nocturne sa fie insotite de un cameraman clandestin.


Mai mult, agentii de politie nu numai ca i-au permis individului dotat cu o camera video sa filmeze persoanele verificate in trafic si pasagerii din masinile acestora, dar ii prezentau, la vedere, si rezultatele testarilor cu aparatul etilotest.

Prezenta lui pe strada alaturi de politisti, aproape la fiecare actiune, dar si limbajul agresiv cu care obisnuia sa-i provoace pe conducatorii auto testati in trafic au declansat cateva incidente majore, soldate cu incatusarea violenta a unor soferi sau pasageri, revoltati de atitudinea sfidatoare a personajului care, efectiv, regiza incidentele.

Bataia de joc la care erau supusi conducatorii auto opriti pe strazile Timisoarei a fost adusa la cunostinta inspectorului sef Ioan Mirescu de catre avocatul Florin Kovacs, care, intamplator sau nu, a fost victima unei filmari nocturne efectuata de catre personajul dubios.

„Am cerut conducerii Politiei Timis sa identifice cameramanul care a insotit un echipaj al Politiei Rutiere in noaptea de 13/14 ianuarie, pentru a-l putea actiona in judecata. Mi-a violat dreptul la imagine si la intimitate, intrucat mi-a filmat sotia, care se afla la volan, dar si pe invitatii mei, care se aflau pe bancheta din spate. Nu este posibil sa nu te mai simti in siguranta pe strazile Timisoarei, ca, oricand, te astepti sa sara dintr-un boschet un cameraman insotit de politisti si te filmeaza”, spunea atunci avocatul.

La aproape doua luni de la acel incident, Biroul de Control Intern si-a finalizat ancheta. “Va comunicam ca la nivelul unitatii noastre au fost dispuse masurile necesare pentru asigurarea conduitei etice a personalului. Apreciem spiritul civic de care dati dovada, asigurandu-va de preocuparea permanenta a institutiei noastre pentru imbunatatirea serviciului politienesc, inclusiv prin cresterea climatului de disciplina in randul politistilor si respectarea de catre acestia a Codului de Etica si Deontologie al Politistului si Statutului Politistului”, suna comunicarea laconica intocmita de seful Biroului Control Intern, comisarul sef Traian Tataru, adresa care a fost contrasemnata si de inspectorul sef Ioan Mirescu.

Inca nu stim exact ce masuri au fost dispuse in acest caz, insa primul semn al intrarii in normalitate este destul de vizibil, in conditiile in care cameramanul clandestin a disparut, subit, din anturajul echipajelor de politie. (G.I.)

3 thoughts on “CONTROL INTERN! Actiunile Politiei Rutiere Timis nu vor mai putea fi vizionate pe Youtube, dupa “concedierea” cameramanului folosit la actiuni! “Au fost dispuse masuri pentru cresterea climatului de disciplina in randul politistilor”, spune inspectorul sef

  1. Oare cat lua Tutzi de la Ciuca sa-l lase sa-si produca diafilme pe strazi? Asta doar cei de la doi s’un sfert stiu

  2. Ce turbat e Ciuca că i a luat jucăria și nu mai poate face filmulete pentru spurcaciunea lui de blog, i a închis avocatu’ casa de producție cu care mai făcea câte un şmen împreună cu polițiștii de la rutiera noaptea:) am văzut ca foamea în gât a pus pe blog sa îi facă lumea donații de 5 euro/persoana ca altfel închide latrina în care își varsă dejecțiile:) vai saracu’ de el are nevoie de ajutor financiar de la populație!

  3. Bietul Ciuca bacterul cameraman clandestin , un drogat flambat, care nu mai are un leu de când nu mai poate lua o spaguța pentru ca nu mai participă la acțiunile nocturne ale politiei rutiere:))) Cică din cauza frigului! Vai și amar de capul tau:))

Leave a Reply