EXPLOZIV! Medic cardiolog de la Institutul de Boli Cardiovasculare, autorul unor denunturi penale despre spaga din spitale! Procurorul Lucian Papici verifica acuzatiile de coruptie la adresa unor importanti medici din Timisoara

hodorogea

Problemele penale cu care se confrunta chirurgul Caius Streian, de Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, arestat in noiembrie 2015 sub acuzatia de luare de mita, pare sa fi starnit spiritul justitiar al unui fost coleg de spital, medic cardiolog, care a facut mai multe denunturi penale in care reclama coruptia generalizata din sistemul local de sanatate.


Procurorii DNA si-au declinat competenta, iar plangerile lui Adrian Hodorogea au ajuns pe masa procurorului Lucian Papici, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, care a inceput o vasta ancheta in cadrul careia verifica acuzatiile de coruptie la adresa unor importante personalitati ale medicinii timisorene. Sunt vizati o serie de medici din conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare, dar si alte nume sonore de la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, Colegiul Medicilor sau chirurgi care opereaza la clinici private.

Ultimul denunt a fost depus, recent, la Inspectoratul de Politie Judetean Timis, reclamantul indicand denumirea unor firme private care au exclusivitate pe anumite genuri de servicii medicale, printre care si anestezia in domeniul stomatologiei infantile.

„Trebuie sa luptam pentru a combate coruptia generalizata din spitale, din tot sistemul medical. Tinerii nu au loc sa opereze din cauza nepotismului din sistem, a doctorilor care sunt pastrati in spital mult peste limita pensionarii. Ce mai poate sa faca un chirurg care are peste 70 de ani? M-am decis sa ma adresez procurorilor pentru ca imi doresc sa profesez in tara asta, sa nu fiu nevoit sa plec prin Europa sau cine stie pe unde, in lume. Despre intoarcerea acasa, la Chisinau, nici nu se pune problema, desi am colegi care au facut Medicina in Romania si din cauza lipsei de posturi au plecat inapoi, in Moldova. Suntem considerati extracomunitari si, prin urmare, avem nevoie de aprobari speciale pentru a putea profesa in Romania. I-am spus doctorului Marinica Gaspar ca nu este in regula ceea ce se intampla la Institutul de Boli Cardiovasculare, ca se conditioneaza interventiile chirurgicale, ca sunt bolnavi de care nu se ocupa nimeni daca nu se da spaga, si stiti ce mi-a raspuns: ca asta e sistemul! Eu cred ca asta e sistemul clientelar protejat si perpetuat de ei, un sistem care le poate aduce zeci de mii de euro pe luna. Tocmai de aceea voi pune la dispozitia procurorilor inscrisuri care sa ateste ceea ce spun. Cazul Streian este doar inceputul”, avertizeaza medicul Adrian Hodorogea, care a venit din Republica Moldova, de la Chisinau, sa practice medicina la Timisoara.

Concediat din spital nu cu mult timp in urma, s-a hotarat sa colaboreze cu organele de ancheta pentru a dezvalui coruptia din sistem. Campania justitiara a doctorului Adrian Hodorogea este cunoscuta, deja, la nivelul cadrelor medicale din cadrul Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara.

„Acest medic a fost dat afara pentru lipsa de profesionalism si, de atunci, s-a transformat intr-un aprig justitar. Se considera un soi de procuror, pentru ca i-a luat la intrebari pana si pe cei din Corpul de Control din cadrul Ministerului Sanatatii cand au venit sa verifice o serie de acuzatii la Clinica de Cardiologie. Toata aceasta campanie de denigrare a fostilor sai colegi nu poate fi decat un act de razbunare, dupa ce a fost concediat din spital”, ne-a declarat, confidential, un medic cardiolog.

Sa mai spunem ca Adrian Hodorogea este prezent in sala de judecata de fiecare data cand se dezbate cazul medicului Caius Streian, iar la ultimul termen a fost sanctionat de jandarmi dupa ce, revoltat de conturarea faptului ca Streian ar fi fost victima unei inscenari, i-a strigat judecatorului sa deschida geamul pentru a i se oxigena creierul. (V.E.)

3 thoughts on “EXPLOZIV! Medic cardiolog de la Institutul de Boli Cardiovasculare, autorul unor denunturi penale despre spaga din spitale! Procurorul Lucian Papici verifica acuzatiile de coruptie la adresa unor importanti medici din Timisoara

  1. Hodorogea e un bețiv schizofrenic, verificați de ce a fost dat afară din spital! De ce nu l întrebați din ce trăiește jegosul? S o trezit mare justițiar handicapatu’!!!

  2. Dr Hodorogea a venit in Romania ca cetatean strain si a reusit sa-si termine rezidentiatul numai datorita ajutorului si indulgentei colegilor sai (pe care astazi ii denunta). I s-a interzis sa mai lucreze in spital, deoarece in cursul garzilor era TOT TIMPUL BEAT, fiind un adevarat pericol pentru pacienti (dupa ce a fost ani de zile acoperit de colegii sai). A lucrat catva timp la un spital privat din Satu Mare de unde, bineinteles ca a fost dat afara rapid si, bineinteles s-a soldat cu o avalansa de denunturi si reclamatii din partea medicului “neindreptatit”. Hodorogea nu are un loc de munca de ani de zile si isi petrece mai tot timpul prin birturi si terase unde a provocat nenumarate incidente violente. De asemenea, are dosar penal pentru ca a batut o stewardesa pe o cursa spre Grecia si este anchetat pentru VIOLENTA SI DISTRUGERE in numeroase alte dosare; inclusiv pentru ca in noiembrie anul trecut a intrat fraudulos in spitalul de cardiologie, a spart dulapul unui medic de unde a furat lucrurile personale ale acestuia (acest dosar zace de luni de zile la Sectia 1, cu inregistrari video cu tot!!!). CONCLUZIE: Sistemul sanitar romanesc trebuie reformat din temelie, dar nu cred ca defularile unui nenorocit ca H (un adevarat caz clinic de psihopatie alcoolica) ar trebui sa stea la baza acestei reforme. Este o rusine ca anumite structuri judiciare si presa il folosesc pe “nebunul satului” pentru diverse rafuieli personale. Oricum un asemenea specimen nu ar fi putut sa se desfasoare decat in Romania pentru ca oriunde in lume, inclusiv in Rep. Moldova ar fi fost internat sau arestat imediat!

  3. Nebunu asta mai face nenumarate reclamatii si la primarie si la politia locala pt te miri ce. Al drecu reclamagiu!

Leave a Reply