EXCLUSIV! Abuzul procurorilor DIICOT fata de avocatul Florin Kovacs, constatat de o instanta de judecata! Curtea de Apel Timisoara a stabilit ca cercetarea avocatului in dosarul Sex cu minore a fost ilegala

kovacs_av-300x275

Tentativa procurorului Carmen Martinov, de la DIICOT Timisoara, de a-l atrage in vartejul infractional al dosarului Sex cu minore si pe avocatul Florin Kovacs, din Baroul Timis, a fost demonstrata si sanctionata public, recent, de Curtea de Apel Timisoara.


Astfel, dupa ce constatat ca nu exista niciun temei legal care sa fi justificat implicarea avocatului in acest dosar, nici in calitate de martor si, cu atat mai putin, in cea de suspect, instanta a admis plangerea lui Florin Kovacs impotriva solutiei dispusa in dosar de procurorul Carmen Martinov si a schimbat temeiul clasarii in privinta sa din art. 16, lit. c), Cod de procedura penala, care stipuleaza ca nu exista probe ca o persoana ar fi savarsit infractiunea, in art. 16, litera a) Cod de procedura penala, care spune ca fapta nu exista. Asadar, abuzul procedural al procurorului de caz devine indubitabil, iar tentativa sa de a distruge reputatia incomodului avocat prin fortarea audierii sale ca martor intr-un dosar cu proxeneti si prostituate minore a fost stabilita, in cele din urma, de o instanta de judecata.

“Din analiza probelor rezulta ca fapta in materialitatea ei nu exista raportat la petentul Kovacs Florin, acesta bucurandu-se de prezumtia de nevinovatie reglementata de art. 4, Cod de procedura penala, referirile la numele sau in acest dosdar neimbracand forma unei activitati ilicite ce ar fi fost desfasurata de petent. Imprejurarea ca activitatea ilicita despre care s-a facut vorbire relativ la persoana petentului, respectiv de a fi potential beneficiar al actelor sexuale prestate de minorele plasate de inculpatul Paul Manzu, a fost retinuta in sarcina altor inculpati din dosar nu poate fi circumscrisa tezei existentei faptei in materialitatea ei, cate vreme aceasta activitate nu-l priveste pe petent”, precizeaza judecatorul de camera preliminara Anca Nacu.

FK4

Totodata, magistratul ii atrage atentia procurorului DIICOT ca, la pronuntarea unei solutii de netrimitere in judecata, ar fi avut obligatia de a verifica incidenta cauzelor de stingere a actiunii penale in ordine cronologica, adica cea enumerata de art. 16, lit. a-d, Cod de procedura penala.

“Odata ce a intervenit primul caz de stingere a actiunii penale, cele care au intervenit ulterior nu mai au obiect”, explica judecatorul pe intelesul tuturor.

Reamintim ca, in toamna anului trecut, avocatul Florin Kovacs a fost citat ca martor in dosarul Sex cu minore, desi tangenta sa cu acest caz a fost reprezentata de o simpla intalnire cu judecatorul Nicolae Tomus, care dorea sa-l angajeze ca aparator. La vremea respectiva, avocatul a reclamat abuzul procurorului si a aratat ca prin tentativa de implicare a sa in reteaua proxenetism se doreste eliminarea din dosar ca aparator al politistului Ovidiu Gitan. Ulterior, a facut plangere impotriva solutiei de clasare a procurorului, care, dupa ce a fost respinsa de procurorul sef al DIICOT, a ajuns pe rolul Curtii de Apel.

“Formulez prezenta plangere impotriva solutiei de clasare dispusa de catre dna procuror Carmen Martinov, in dosarul penal nr.46/D/P/2014 al structurii dvs., in ceea ce priveste temeiul de drept pentru care s a dispus clasarea fata de mine, precizand ca temeiul CORECT de clasare este art.16 lit a C.p.p (fapta nu exista) si nicidecum, asa cum eronat a ales procurorul Martinov ca temei de clasare, art.16 lit. c, respetiv nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea!”, a precizat Kovacs chiar in primele randuri ale contestatiei.

Ulterior, a demontat toate acuzatiile procurorului de caz, aratand ca, de fapt, s-a dorit doar scoaterea sa din dosar, din calitatea de aparator al agentului de politie Ovidiu Gitan, dar si distrugerea imaginii sale publice. Ce se va intampla in continuare, dupa ce instanta de judecata i-a dat dreptate? “Voi face o adresa catre CSM in care sa arat abuzul in serviciu al procurorului Carmen Martinov si voi solicita luarea unor masuri disciplinare, chiar excluderea din magistratura. In paralel, voi demara o alta actiune in instanta, prin care voi cere plata unor daune morale pentru actiunea DIICOT abuziva indreptata impotriva mea”, ne-a declarat Florin Kovacs. (G.I.)

7 thoughts on “EXCLUSIV! Abuzul procurorilor DIICOT fata de avocatul Florin Kovacs, constatat de o instanta de judecata! Curtea de Apel Timisoara a stabilit ca cercetarea avocatului in dosarul Sex cu minore a fost ilegala

  1. Asta se întâmplă când mergi la “curve” si folosești prezervativ – iei 16 a

  2. FOARTE BINE ! Poate reusim odata sa curatam Justitia din Romania de astfel de procurori si alti justitiabili slugarnici si santajabili ai unui sistem infect !
    Felicitari si multa putere de a lupta in continuare, stimate D-le avocat Kovacs !

  3. De cine? De cei care sunt mai jegosi decat cei de pe vremea lui Ceasca? Astia de azi sunt ZERO profesional si nu stiu decat sa umble dupa facaturi, denunturi si santaj ! Si nicidecum dupa valoare, dreptate si adevar !

    P.S. Ti-ai mai pus si nickname “diicot”…

  4. Problema reala este ca atât avocatul cat și magistratul Nacu sunt în stenogramele din dosar ambii în rațiuni de comunicare interdependente sub forma exploatării sexuale deci concluzia finala ..într-adevăr corupția exista

Leave a Reply