Antreprenori din Timisoara pe scena businessului international! Conferinta “Romanian Business without Borders” se va desfasura in Dubai, in perioada 24-25 septembrie 2016 (P)

ioana selner

Orice poveste incepe cu “a fost odata”. A ta nu s-a intamplat demult.


“Intr-una din zilele senine, curajul si pasiunea te luau de mana si te purtau spre nu stii ce zari. Cu fiecare clipa simteai cum totul incepea sa prinda contur. Porneai la drum sa descoperi lumea, lumea antreprenoriatului.

Fiecare afacere e o poveste, iar Tu, antreprenorule, esti un actor pe scena propriului business. Desi uneori simti ca ritmul e ametitor, iar scenariul a scapat de sub control, de fiecare data iti joci piesa pana la capat.

Respiratia iti ingheata pentru o clipa, cand te gandesti la succes international, cand se deschide Cortina si trebuie sa-ti spui povestea in fata unor spectatori straini. Chiar daca de ceva vreme exersezi in culise, privirea iti tradeaza emotia, pentru ca acum ai ocazia sa-ti faci intrarea pe covorul antreprenoriatului international.”

Nu e prezentarea unei piese de teatru, ci a unei noi comunitati de antreprenori, Antreprenor cu zambet – oameni de afaceri care creeaza atat relatii de business, cat si relatii umane (cu zambet).

Fondurile de investitii, companiile multinationale din Dubai si romanii de succes din UAE se reunesc in 24 septembrie – 25 septembrie in cadrul conferintei internationale Romanian Business without Borders desfasurata in Dubai. Antreprenorul e un personaj urban aparte, care indrazneste sa viseze si sa zambeasca. Uneori rade cu o pofta molipsitoare, incat clientii ajung sa-l iubeasca pentru energia pozitiva, pe care le-o transmite.

“Antreprenor cu Zambet” poate fi un balon de oxigen pentru a trece la urmatorul nivel al afacerii, dezvoltarea internationala. Conceptul isi propune sa aduca in prim-plan tinerii afaceristi romani, care sunt opened-minded, care stiu sa zambeasca, sa construiasca si relatii umane dincolo de ”armura” de business. Antreprenor cu Zambet este pentru cei care isi doresc sa se dezvolte, sa invete de la ceilalti, cei care apartin noii generatii, care vor sa schimbe perceptii si mentalitati, pentru cei care sunt ambitiosi, siguri pe ei si care gandesc mare, care au curajul sa aleaga varianta ”one way ticket”, pentru ca odata pornit pe drumul asta nu mai e cale de intoarcere”, spune Ioana Selner, antreprenoarea care coordoneaza proiectul.

AFis-Dubai

Conferinta “Romanian Business without Borders” care se va desfasura in Dubai  in 24-25 septembrie 2016 este cel de-al treilea eveniment dintr-o serie de conferinte internationale desfasurate sub umbrela Antreprenor cu Zambet.

Astfel pot fi identificate oportunitati de crestere, dezvoltare si investitie. Antreprenori de succes din Dubai si Romania vor fi prezenti la evenimentul international al anului 2016. Scopul proiectului este sa creeze conexiuni intre antreprenori, potentiali investitori si oficialitati, sa contureze si sa intampine noii directii de business.

Antreprenor cu Zambet aduce zambetul pe fata oamenilor de afaceri, se adreseaza atat antreprenorilor tineri, cat si celor care au un business matur. Proiectul se concentreaza pe cateva domenii de interes – medical, IT, turism, constructii (arhitectura, design) şi mici producatori.  Am pus accentul pe acestea pentru a crea o noua tendinta prin care sa starnesc interesul strainilor asupra Romaniei, incat sa ajunga sa cunoasca oamenii valorosi din aceste domenii.

Conferinta din Dubai nu e doar pentru antreprenorii din cele 5 domenii, ci e pentru toti cei care isi doresc deschidere internationala. Consulul Romaniei in Dubai (d-na Nicoleta Teodorovici), Laura Voda, Andreea Zoia, George Avram sau Adrian Niculescu sunt cativa dintre speakerii, care vor vorbi atat despre tendinte de business, cat si despre cum si-au construit afaceri de succes in Dubai si nu numai.

Pentru antreprenorii tineri, acest proiect poate fi o oportunitate de dezvoltare internationala, iar pentru oamenii cu afaceri mari poate fi o modalitate de a sustine start-up-urile. Astfel, companii precum Qsmile Dental Clinic, CityLimo si Ultramarin au acceptat provocarea de a sustine deplasarea unor tineri antreprenori la evenimentul din Dubai.

“Consider ca acum noul val de antreprenori sunt cartea de vizita a Romaniei, pe langa bogatiile turistice. Investesc in dezvoltarea tinerilor antreprenori, pentru ca ei sunt schimbarea de care avem nevoie. Vreau sa adun in jurul meu o echipa de tineri profesionisti si in felul acesta sa putem da celorlalti o rezolvare la toate problemele dentare intr-un singur loc. Vreau sa le ofer pacientilor o experienta placuta, sa vina cu drag la noi, sa nu le fie frica de stomatolog. Asa s-a nascut Qsmile Dental Clinic, pentru ca doar impreuna putem face pacientii fericiti,” spune dr. Claudia Corega pe-un ton jovial.

“Claudia” pentru prieteni si “dr. Corega” pentru pacienti a pornit si pe calea antreprenoriatului, pentru ca sufletul ei tot in cabinet e. Ea a demonstrat ca poate face o cariera frumoasa, dar si ca poate sa faca din “frumos” o cariera.

“Vacanta ne duce tot timpul cu gandul departe, ne aminteste de relaxare, de locuri minunate si de amintiri de neuitat in conditii, care trebuie sa fie perfecte, nu doar optime. Faptul ca fiecare zi e o calatorie, stim deja, dar cateva zile pe an sunt parte din acea vacanta, pe care ne-o dorim sa fie ideala. Ultramarin este agentia care vrea sa ofere nu doar conditii optime, ci o experienta personalizata pe nevoile fiecaruia. In epoca moderna noi am inteles ca turistul nu mai este doar un calator, ci un personaj, care-si contureaza povestea in jurul lumii. Noi avem datoria morala de a dezvolta incoming-ul si de a-i atrage pe straini pe meleagurile noastre”, sustine Gabriela Petcana, Managing Partner la Ultramarin. Ea e cea care duce turismul romanesc intr-o noua etapa.

“Dr. Corega si Gabriela sunt doua antreprenor cu zambet, la fel de ambitiose ca proiectul nostru, care se incapataneaza  sa creada ca poate schimba lumea si va reusi. Schimbarea porneste cu fiecare dintre noi”, spune Ioana Selner, antreprenoarea care coordoneaza proiectul.

Ne vedem cu drag in Dubai! Pana atunci, eu impreuna cu echipa ne antrenam in culise, incat sa dam bine pe scena emirateza. (Ioana Selner)

Pe site-ul  www.antreprenorcuzambet.ro  pot fi gasite toate informatiile necesare (atat despre inscriere, cat si despre conditiile de participare). 

 

 

Leave a Reply