EXPLOZIV! Judecator banatean prins beat la volan, rechemat la audieri de procurorii din Timisoara! Initial, dosarul a fost clasat sub pretextul ca magistratul a fost prins pe un drum care nu era public

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a redeschis cercetarile intr-un dosar in care un judecator este acuzat de comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, fapta pedepsita cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau cu cu amenda.


Initial, dosarul a fost clasat de procurorii timisoreni, dupa ce magistratul cercetat penal a prezentat un inscris de la primarie din care reiesea ca drumul pe care a fost prins beat la volan nu este drum public. Ulterior, politistii care l-au surprins pe judecator la volanul masinii sale, au demonstrat ca strada Traian Mosoiu, din Arad, este cat se poate de publica, in conditiile in care are marcaje rutiere si este deschisa traficului auto, iar procurorii au reluat cercetarile.

Judecatorul Caius Lazarescu, de la Tribunalul Arad, a fost depistat in seara zilei de 21 februarie 2016, in jurul orei 19, la volanul unei limuzine Volvo, dupa ce a acrosat un autoturism Ford care era parcat regulamentar. In aceeasi zi mai lovise doua masini. Politistii sositi la fata locului i-au cerut sa sufle in aparatul etilotest, iar valoarea de 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat i-a determinat sa-l conduca pe sofer la spital pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

In toamna anului trecut, cinci magistrati din Arad au facut plangeri la CSM impotriva lui Caius Lazarescu, acuzand iesirile sale violente din sala de judecata. Sesizari a facut si conducerea Tribunalul Arad, dupa ce mai multe persoane s-au declarat nemultumite de solutiile pe care le-a dat în diverse dosare. S-a cerut chiar evaluarea medicala a magistratului de o comisie din Minister, in conditiile in care acesta a avut mai multe internari la Psihiatrie.

“Este un om afectat psihic grav, o spun medicii si totusi se intervine pentru el, musamalizand orice magarie de-a nebunului in halat negru. Oare serviciile au informatii despre eveniment? Si daca au, de ce nu iau masuri? Daca judeca stramb individul? Daca omoara pe cineva?”, se intreaba retoric pe forumurile de discutii de pe internet cei ce-l cunosc pe judecator.

In ultimii ani, judecatorul Caius Lazarescu, de la Sectia Penala a Tribunalului Arad, a fost implicat in mai multe scandaluri, fiind o figura cunoscuta in orasul de pe Mures. In noiembrie 2005, in timp ce se afla la o nunta intr-un hotel din Arad, un individ necunoscut i-a incendiat masina, un luxos Audi A6. Masina a fost distrusa aproape in totalitate.

La vremea respectiva s-a speculat pe seama faptului ca lumea interlopa i-a transmis un avertisment, in conditiile in care Caius Lazarescu l-a trimis dupa gratii, pentru ani buni, pe “imparatul” Utu Rohozneanu. De asemenea, in decembrie 2014, in urma unui scandal provocat in clubul Mooskea, s-a internat in spital pentru a scapa de consecintele disciplinare sau penale. (G.I.)

Sursa foto: antena1.ro

Leave a Reply