EXODUL CONTINUA! Un grup de migranti din Irak si Siria a incercat sa intre ilegal in Romania, prin zona Jamu Mare! Politistii de frontiera de la Moravita a blocat “marsul” grupului catre vestul Europei

Un grup de migranti din Irak si Siria, printre care doi copii, au fost prinsi, duminica dimineata, de politistii de frontiera din Timis, cand incercau sa intre ilegal in tara, venind din Serbia, acestia declarand ca voiau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei, transmite News.ro.


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita in cooperare cu Sectia 8 de Politie Deta, au depistat in zona de competenta un grup format din opt cetateni straini, care au incercat sa treaca frontiera din Serbia in Romania, cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

Cei opt migranti au fost depistati duminica, in jurul orei 5,30, de catre politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita, in cooperare cu Sectia 8 de Politie Deta, in apropierea localitatii de frontiera Jamu Mare, din judetul Timis, potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera.

Persoanele, patru barbati, doua femeie si doi minori, au fost conduse la sediul politiei de frontiera pentru cercetari.

“In cadrul verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca este vorba despre sapte cetateni din Irak si un cetatean sirian, cu varste cuprinse intre 5 si 27 ani. Persoanele in cauza au declarat ca au incercat sa treaca frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei”, se arata in comunicat.

Politistii de frontiera fac cercetari, in cauza, pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, cele opt persoane fiind preluate de lucratori din cadrul Centrului de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Timisoara.

Leave a Reply