Politisti timiseni transformati in “bodyguarzi” pentru nepotul lui Zaher Iskandarani! Conducerea IPJ Timis, acuzata de hartuirea liderului local al Sindicatul National al Agentilor de Politie

 

Misiunile de paza executate de politistii din Timisoara la domiciliul afaceristului sirian Jamil Fadi, nepotul contrabandistului Zahar Iskandarani, care a scapat ca prin minune dintr-o tentativa de asasinat, in 18 ianuarie 2017, au declansat un scandal violent intre Sindicatul National al Agentilor de Politie (SNAP) si conducerea Inspectoratului Judetean de Politie IPJ) Timis.


Spiritele s-au incins dupa ce agentul sef principal Cristian Danciu, liderul Biroului Teritorial Timis al SNAP, a adus la cunostinta conducerii IPJ Timis nemultumirile agentilor care executa misiunile de paza la domiciliul lui Jamil Fadi.

“Conditiile josnice in care agentii efectuau paza la domiciliul cetateanului sirian incalcau atat demnitatea, cat si drepturile politistilor pana intr-acolo incat au atras mila cetatenilor. Si ca absurdul sa cuprinda scopul misiunii, (acela de protectie a cetateanului sirian), operatiunea de protectie era zadarnicita de vreme ce acesta parasea neinsotit, la orice ora, domiciliul aflat sub paza politistilor… O situatie demna de filmele proaste!”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa emis de conducerea centrala a SNAP, care a sarit sa-si apere liderul din teritoriu.

In conditiile in care agentul sef principal Cristian Danciu a denuntat problemele cu care se confrunta politistii transformati in “bodyguarzi” pentru Jamil Fadi, totodata intreband din ce fonduri a fost finantata misiunea de paza la domiciliul arabului, acesta a “devenit tinta abuzurilor din partea sefilor”.

Astfel, dupa cum reiese din comunicatul semnat de Iulian Surugiu, presedintele SNAP, asupra lui Cristian Danciu s-a declansat o campanie de amenintari si tactici de intimidare, mai cu seama dupa ce acuzatiile privind conditiile in care se executa misiunea de paza la domiciliul nepotului lui Zaher Iskandarani au fost verificate de Corpul de Control al IGPR.

“In anul 2017, intr-o politie ce se vrea sa fie democratica, moderna, aliniata la nivel european, conducerea IPJ Timis incalca flagrant Constitutia Romaniei, Legea 62/2011, cat si Codul Penal, doar pentru faptul ca un lider de sindicat a indraznit sa solicite respectarea legii fata de politisti, iar IGPR asista pasiv ori, mai rau, devine complice la aceste abuzuri si, mai mult decat atat, il recompenseaza pe seful IPJ Timis, chestorul Mirescu Ion, proaspat uns in functia numarul doi a IGPR-ului!”, se mai acuza in comunicatul SNAP. (G.I.)

 

2 thoughts on “Politisti timiseni transformati in “bodyguarzi” pentru nepotul lui Zaher Iskandarani! Conducerea IPJ Timis, acuzata de hartuirea liderului local al Sindicatul National al Agentilor de Politie

Leave a Reply