BREAKING NEWS! Prefectul Eva Andreas a emis ordinul de incetare inainte de termen a mandatului de consilier judetean al PMP detinut de Roxana Iliescu, fost vicepresedinte al CJ Timis    Inalta Curte de Casatie si Justitie este asteptata sa pronunte, astazi, sentinta în dosarul angajarilor fictive in care este inculpat Liviu Dragnea     Marele Premiu al Municipiului Timisoara la Automobilism va avea loc in data de 23 iunie, de la ora 10, pe terasamentul din fata cladirii ANAF, in zona Pietei 700    Un subofiter de pompieri de la ISU Cluj-Napoca a fost ranit, joi dimineata, dupa ce a deschis o cutie plasata langa masina sa, care a explodat    Tribunalul Timis anunta ca, in perioada 2 iulie - 7 septembrie 2018, pe perioada vacantei judecatoresti, registratura si arhiva vor functiona de luni pana joi, intre orele 9-11    Presedinta ICCJ, Cristina Tarcea a sesizat Parchetul General pentru a verifica daca protocolul ICCJ-SRI-PICCJ a fost incheiat in conditiile unor infractiuni de fals

EXCES DE MILITIAN! Biciclist amendat cu aproape 2.000 de lei, ziua in amiaza mare, pentru un motiv halucinant: nu avea far si stop! Politistul a aplicat strict litera legii, desi alti colegi de-ai sai au distribuit veste reflectorizante si pliante

Un echipaj de Politie Rutiera a batut toate recordurile in materie de sanctiuni contraventionale aplicate biciclistilor, dupa ce a constatat ca o femeie care se deplasa pe doua roti, agale, pe marginea unui drum din mediul rural, a pus circulatia rutiera intr-un pericol exagerat de mare.

Conducatorul vehiculului, Vasilica Mirela Andries, din localitatea Udesti, judetul Suceava, nici nu-si inchipuia ca va deveni vedeta nationala in momentul in care, in dimineata zilei de 24 mai, a imprumutat o bicicleta de la o vecina pentru a da fuga pana la farmacie.

Avea nevoie de un medicament pentru copilul ei, iar farmacista din comuna tocmai o anuntase ca a primit leacul.

Dupa cum consemneaza Monitorul de Suceava, ghinionul ei s-a numit agentul de politie Andrei Ciuciuc, de la Biroul Rutier Suceava. Politistul cu excese de militian a oprit-o, a constatat ca femeia nu avea cartea de identitate la purtator si ca bicicleta nu era echipata cu elemente de luminat sau reflectorizante, dupa care a decis sa taie in carne vie: 12 puncte de amenda, adica un total de plata de 1.740 de lei. Sau – 870 de lei in 48 de ore.

Nu a contat ca, la ora 10.26, pe timp de zi, cu vizibilitate maxima, nu ai nevoie de far, nici ca, fiind la un pas de casa, nu a avut buletinul asupra sa. Femeia s-a imprumutat de bani si am platit cei 870 de lei, o suma care-i acopera valoarea bicicletei de cateva ori… Deocamdata, nu s-a hotarat daca va contesta procesul verbal de contraventie, insa orice jurist ii poate spune ca are sanse de castig in instantele de judecata.

Pentru a contura excesul de zel al agentului Ciuciuc, sa spunem ca, nu cu mult timp in urma, agentii Politiei Orasului Pancota, din judetul Arad, au efectuat o actiune de prevenire a accidentelor rutiere in care sunt implicati biciclisti si mopedisti, soldata cu… distribuirea a 50 de veste reflectorizante si a 100 de pliante cu recomandari privind normele ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice. (Mara Ion)

 

One Response to EXCES DE MILITIAN! Biciclist amendat cu aproape 2.000 de lei, ziua in amiaza mare, pentru un motiv halucinant: nu avea far si stop! Politistul a aplicat strict litera legii, desi alti colegi de-ai sai au distribuit veste reflectorizante si pliante

Leave a Reply

%d bloggers like this: