INCIDENT LA FRONTIERA! Migranti opriti cu focuri de arma in Timis! Politistii de frontiera au tras in pneurile a doua masini care au spart un baraj rutier, ranind si doua persoane

Politistii de frontiera din sectorul Moravita au folosit armamentul din dotare, in noaptea de duminica spre luni, pentru a opri doua masini care transportau ilegal migranti afro-asiatici. Incidentul s-a petrecut la soseaua E70, la iesirea din localitatea Denta, unde barajul rutier instalat de oamenii legii a fost spart de conducatorii celor doua masini, avariind autospecialele de politie si ranind un politist.


Misiunea politistilor de frontiera romani a avut loc in cadrul unei actiuni privind combaterea traficului de migranti in zona de frontiera Moravita-Denta, ocazie cu care au organizat un filtru pe E 70, la iesirea din localitatea Denta.

Imediat dupa miezul noptii, politistii de frontiera din obiectiv au depistat in zona de competenta 12 cetateni afro-asiatici, calauziti de un cetatean sarb, care au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania.

“Politistii de frontiera din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a doua autoturisme despre care existau suspiciuni ca transportau migranti din zona de frontiera catre municipiul Timisoara. Soferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele politistilor si au trecut in viteza prin baraj, punand in pericol integritatea acestora, ranind usor un politist si avariind totodata mai multe autoturisme ale institutiei”, arata un comunicat al Politiei de Frontiera Timisoara, remis, luni.

Pentru a reusi imobilizarea autoturismelor si a soferilor acestora, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, initial prin tragerea in plan vertical a doua focuri de arma, apoi au tintit pneurile autoturismelor in cauza, reusind sa opreasca una din masini.

In acelasi timp, prin ricoseu, au fost ranite doua persoane, pasageri ai autoturismelor ai caror soferi nu au oprit la control. Cele doua persoane, de origine afro-asiatica, au fost transportate de urgenta la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale.

In urma actiunii politistilor de frontiera au fost retinuti 12 cetateni afro-asiatici si un cetatean sarb, soferul uneia dintre masini.

Persoanele in cauza au fost duse la sediul sectorului politiei de frontiera pentru cercetari, totodata fiind extinse verificarile si intarit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Politistii de frontiera continua cercetarile fata de cetateanul sarb, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, iar fata de cetatenii afro-asiatici, sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat. (V.E.)

Leave a Reply