Moartea unei caprioare pe o sosea din Timis, evaluata la 4.000 de euro! AJVSP trateaza accidentul rutier ca pe un act de braconaj

Un accident de circulatie produs, in iunie 2016, pe soseaua care face legatura dintre Timisoara si Mosnita Noua, s-a transformat intr-un adevata razboi al pretentiilor intre soferul care a lovit mortal un caprior si Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Timis.


Cazul a ajuns pe rolul Judecatoriei Timisoara, care trebuie sa stabileasca cine va fi bun de plata, soferul care a ucis animalul salbatic aflat pe drumul public sau AJVPS, in calitate de gestionar al fondului de vanatoare.

In timp ce primul solicita contravaloarea lucrarilor de reparatie a masinii, AJVPS a catalogat accidentul ca pe un autentic caz de braconaj si pretinde plata animalului ucis in urma impactului de pe sosea.

Accidentul s-a produs in data de 13.06.2016, pe DJ 592, in intravilanul localitatii Mosnita Noua, in timp ce un caprior femela a patruns intempestiv in trafic. A fost lovit in plin de autoturismul condus de Erk Alin, din Bucovat. La fata locului s-a deplasat paznicul de vanatoare Radu Hristea, care a preluat animalul distrus, si un agent de politie care a intocmit un proces-verbal si a emis adeverinta de reparatie a masinii.

La sase luni de la incident, in data de 12.12.2016, reprezentantii AJVPS au fost notificati sa se prezinte la cabinetul unui avocat, in vederea despagubirii lui Erk Alin cu suma de 1.000 de euro, contravaloarea reparatiei masinii. Pretentiile au fost dovedite cu deviz de lucrari si facturi. Aceasta cerere i-a enervat la culme oficialii AJVPS, care au apelat la un avocat si, in dosarul care a ajuns pe rolul instantei de judecata, au depus o cerere reconventionala pentru plata sumei de 4.000 de euro, atat cat costa un caprior femela.

“Asa cum se arata si in Anexa 1 la Legea 407/2006, care stabileste sumele ce se platesc cu titlu de despagubire in cazul faptelor ilicite, perioada legala de vanatoare a speciei caprior-femela este cuprinsa intre 1 septembrie – 15 decembrie, ori la data de 13.06.2016 cand a avut loc fapta ilicita savarsita de catre reclamantul-parat reconventional, se situeaza in extrasezon de vanatoare, si prin urmare suma stabilita cu titlu de despagubire pentru paguba pricinuita paratei reclamant reconventional este in valoare de 4.000 de euro”, se mentioneaza in cererea AJVPS, cu precizarea ca toata vina pentru producerea accidentului apartine soferului, care nu a circulat cu prudenta in interiorul localitatii pentru a evita lovirea capriorului.

In conditiile in care, conform IPJ Timis, dupa producerea accidentului nu s-a inregistrat nicio plangere penala din partea AJVPS pentru braconaj, se continua razboiul pe latura civila, urmand ca instantele de judecata sa stabileasca cine este pagubitul real. (G.I.)

7 thoughts on “Moartea unei caprioare pe o sosea din Timis, evaluata la 4.000 de euro! AJVSP trateaza accidentul rutier ca pe un act de braconaj

  1. Alo AJVPS, voi sunteti normali la cap??? Păi voi faceti diferența dintre braconaj si accident ??
    Sunteti niste cretini bre!!

  2. Vai si amar, intrebare Ajvps, ziceti ca vreti 4000 de euro daune ca era in afara sezonului, io intreb bulimacilor daca lovea capra in sezon nu mai era braconaj???? Sunteti penibili

  3. ar fi chiar tare sa fie considerat accidentul un act de braconaj. pai asa lovesc orice animal care imi iese in cale pe autostrada si devin braconier. daca as fi cetatean german, de exemplu, titlurile stirilor din romania ar trebui sa fie: “Un cetatean german acuzat de braconaj in Romania”. Cred ca orice judecator normal la cap ar rade de asta.

  4. Cea mai tare chestie este ca Ajvps a si timbrat cu 1000 lei cererea reconventionala, uite cum se cheltuie cotizațiile membrilor vânători pe tîmpenii!!@
    Domnu’ Puiu Oprea, ce parere aveti, e braconaj dacă va sare o căprioară in fața mașinii și o loviți? Păi cum e posibil sa semnati tot ceea ce va spune prostu ăla ca habar nu are pe ce lume trăiește!@

  5. Io cred ca trebuia deschis dosar penal pentru ucidere din culpă pentru șofer, nu se poate asa ceva:) Io am auzit ca cei de la Ajvps, in disperare după bani au dresat căpriorii sa sară în fața mașinilor si dupa aceea sa le ceara despăgubiri șoferilor, s au constituit in grup de crima organizată, rog sa luati măsuri!!

  6. Daca te uiti la pozitia caprei, se vede clar ca a luat-o in bot. Pe de alta parte, dupa pozitia masinii, se pare ca i-a dat-o in bot. Deci practic discutam de doi botanisti care si-au tras-o in bot pe domeniul public. Asta e perversiune si e penala. Na ca va descurcai si de data asta…. Cu privire la cei de la agvps nu trebuie demonstrat nimic pentru ca ei sunt cunoscuti ca ca niste perversi de clasa care sunt prezenti peste tot unde apar si botanistii…

Leave a Reply