BREAKING NEWS! Administratia Prezidentiala a anuntat ca numirea colonelului Cucos Gheorghe-Sebastian in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane se va realiza dupa ce Parchetul Militar se va pronunta in dosarele privind violentele jandarmilor din 10 august    Fostul consilier local al PSD Timis, Ramona Olteanu a fost angajat in functia de director economic al Regiei Autonome „Administratia Canalului Navigabil Bega”     Accident tragic pe centura Timisoarei, intre Dumbravita si Calea Aradului, soldat cu doi morti si patru raniti    Presedinta Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu atrage atentia magistratilor sa se faca auziti, pentru a fi stopate abuzurile si vietile distruse, altfel ”vom fi scuipati pe strada si nimeni nu va sari in apararea noastra”    Maria Grapini a starnit mania fanilor Simonei Halep, pe pagina sustinatorilor, dupa ce a felicitat-o pentru victoria de la Toronto    Un nou joc care se raspandeste pe retelele de socializare, Momo, starneste ingrijorarea parintilor si a autoritatilor, dupa ce o fetita in varsta de 12 ani, din Argentina, s-a sinucis

Procurorul care si-a “sabotat” propria ancheta intr-un dosar de santaj, pus sub urmarire penala de catre DNA Timisoara! “Am perceput actele de violenta ca neavand legatura cu pretinderea unei sume de bani”

Audiat la DNA in dosarul santajarii unui om de afaceri local, procurorul Dragos Olteanu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara – care, initial, a supravegheat ancheta politistilor in acest dosar – a incercat sa explice de ce a refuzat sa dispuna masurile de protectie solicitate de partea vatamata, desi aceasta a sesizat organul de urmarire penala ca este amenintata cu acte de violenta si compromiterea publica daca nu achita suma de 20.000 de euro.

“Am perceput actele de violenta sau de amenintare ca neavand legatura cu pretinderea unei sume de bani, ci cu atitudinea provocatoare a partii vatamate. Am intocmit procesul verbal si ordonanta de respingere a cererilor de probatiune pornind de la propria mea convingere, rezultata din ascultarea acelor inregistrari. Am tras concluzia ca nu exista indicii rezonabile in ceea ce priveste comiterea infractiunii de santaj, intrucat am apreciat ca discutiile erau dirijate de partea vatamata si ca nu a existat nicio constrangere prin amenintare in sensul legii penale”, si-a motivat Dragos Olteanu, 27 de ani, abia iesit din perioada stagiaturii, refuzul de a-si indeplini sarcinile de serviciu si de a aplica legea penala in acest dosar.

Mai mult, intrebat care au fost motivele pentru care nu a procedat la audierea partii vatamate, procurorul a raspuns ca, in conditiile in care persoana santajata a fost audiata de doua ori, atat de organele de politie, cat si de DNA, a apreciat ca o noua audiere nu ar aduce elemente noi. Mai mult, a recunoscut ca a decis audierea tuturor martorilor in mod concomitent intrucat, toti erau din Baia Mare si ar fi durat mult o audiere consecutiva.

“Nu am intentionat sa privez partea vatamata de dreptul la aparare prin aceasta decizie, iar dupa terminarea audierilor am dat posibilitatea domnului avocat sa formuleze intrebari fiecaruia dintre martori”, a declarat Dragos Olteanu, recunoscand, vrand-nevrand, incalcarea normelor procedurale in astfel de situatii.

De ce a refuzat sa monitorizeze convorbirile telefonice ale partii vatamate, desi aceasta a sesizat faptul ca este amenintata si i se cer bani la telefon?

“Partea vatamata depunea frecvent inregistrarile convorbirilor telefonice realizate personal, astfel incat am apreciat ca este inutila sesizarea instantei pentru luarea masurilor de supraveghere tehnica a convorbirilor acesteia”, a recunoscut tanarul magistrat.

In urma audierii, procurorul Codrin Gavra, de la DNA Timisoara, a stabilit ca Dragos Olteanu a incercat sa saboteze cercetarile in dosarul de santaj, din nestiinta sau din simpatie pentru suspectii din Baia Mare, respectiv Libonea Alina Patricea, Sas Ionut Bogdan si Blaga Emil, avocat in Baroul Maramures, toti pusi sub acuzare deja, si a decis extinderea urmaririi penale si asupra colegului sau de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

“Dispun extinderea urmaririi penale in ceea ce priveste comiterea infractiunilor de fals intelectual, abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si complicitate la santaj”, a decis procurorul anticoruptie Codrin Gavra. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: