DNA Timisoara, infrangere! Un politist de frontiera acuzat de fapte de coruptie, condamnat la doar 1 an si jumatate de inchisoare! Apelul procurorilor anticoruptie a fost respins

Curtea de Apel Timisoara a respins contestatia DNA in dosarul de coruptie intocmit pe numele comisarului Ion Mares, ofiter din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, care primit o pedeapsa simbolica pentru infractiuni grave precum dare de mita, instigare la fals intelectual si inselaciune.


Sentinta nr. 95/15.03.2017, pronuntata de Tribunalului Timis, i-a nemultumit pe procurorii anticoruptie, in conditiile in care politistul trimis in judecata a fost condamnat la doar la 1 an si sase luni de inchisoare, cu suspendare, executarea a 60 de zile de munca neretribuita in folosul comunitatii si confiscarea unei sticle de whisky si a unui pachet de cafea.

Clementa judecatorului de la instanta de fond a fost influentata, probabil, de faptul ca ofiterul a acoperit rapid prejudiciul retinut in dosar, respectiv suma de 75.420 de lei.

Conform rechizitoriului, in data de 13 iulie 2016, Ion Mares a remis cu titlu de mita unui coleg din cadrul aceleiasi structuri de politie (martor in cauza) mai multe foloase necuvenite, pentru ca acesta din urma sa-si incalce atributiunile de serviciu si sa intocmeasca in fals un proces – verbal, lucru pe care acesta din urma l-a si facut la data de 14 iulie 2016.

“In cuprinsul acestui document, semnat si de seful ierarhic, martorul a consemnat in mod nereal faptul ca inculpatul indeplinea conditiile legale privind acordarea compensatiei lunare pentru chirie, a certificat realitatea datelor inscrise de ofiterul de politie in raportul intocmit cu privire la situatia sa locativa si a propus acordarea compensatiei lunare pentru chirie.

Urmare a documentelor fictive prezentate de inculpat si a anchetei sociale intocmite cu privire la situatia locativa a acestuia ce exprima o stare de fapt contrara realitatii din teren, a fost indus in eroare seful Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, care la data de 14 iulie 2016, a aprobat raportul inculpatului si propunerea pentru acordarea compensatiei lunare pentru chirie pentru un an de zile, incepand cu 01.07.2016 pana la 30.06.2017, in cuantum de 1.400 lei/ lunar”, au precizat procurorii.

In urma extinderii verificarilor, anchetatorii au constatat ca acesta a procedat in mod identic si in perioada ianuarie 2012-iunie 2016, obtinand compensatie lunara pentru chirie in mod nelegal. (V.E.)

Leave a Reply