BREAKING NEWS! Hotelul Roma din Timisoara, care este situat in zona Complexului Studentesc si apartine unui important avocat si cadru universitar, a fost distrus partial, joi noapte, de un incendiu devastator     Autorizatia de securitate la incendiu a hotelului Roma apare ca emisa in 2001, insa, in urma cu doi ani, pompierii de la ISU Banat a aplicat o amenda pentru nereguli care vulnerabilizau cladirea     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis anunta, pentru 25 octombrie, Ziua Portilor Deschis, cand orice persoana poate vizita institutia fara riscul de a fi retinuta     Fostul sef al ANAF, aradeanul Sorin Blejnar, condamnat la 6 ani de inchisoare intr-un dosar de trafic de influenta, instanta mentinand si sechestrul pe bunuri de aproape 3 milioane de euro    Sorin Grindeanu a anuntat, intr-o conferinta de presa tinuta la Timisoara, ca are un salariu de "doar" 8.000 de lei pe luna si ca, pentru un asemenea venit, abia si-a convins sotia sa-l lase la Bucuresti    Procurorii DNA Timisoara au inceput urmarirea penala in dosarul in care SC Aeroportul Caransebes SA este suspectat ca a incasat subventii ilegale de la APIA

EXPLOZIV! Marfa adusa clandestin pe Aeroportul Timisoara de un avion al companiei Tunisair, confiscata definitiv de instantele de judecata! Paguba de peste 500.000 de euro pentru Ion Tiriac

La aproape doi ani de la incidentul de pe Aeroportul International Timisoara, in care a fost implicata o aeronava de pasageri Airbus 320, apartinand companiei Tunisair, care a aterizat avand la bord 2,7 tone de piei de bovina, instantele de judecata s-au pronuntat pe latura contraventionala a afacerii, urmand ca procurorii sa solutioneze eventuala parte penala.

In conditiile in care marfa in valoare de peste 500.000 euro a fost descarcata fara ca autoritatile de control si siguranta aeroportuara sa fie anuntate, seful Biroului Vamal, Adrian Jebelean a luat decizia confiscarii.

Procesul verbal de contraventie nr. 43/26.10.2015 a fost atacat in instantele de judecata de catre SC Menzies Aviation Romania SRL, compania de handling care presteaza servicii aeroportuare pe Aeroportul Timisoara, insa fara succes. Plangerea contraventionala a fost respinsa de Judecatoria Timisoara, in 23.06.2017, iar, in urma cu cateva zile, apelul a fost, de asemenea, respins ca nefondat de Tribunalul Timis, chiar daca, in disperare de cauza, petenta a incercat sa-l propuna ca martor chiar pe agentul constatator de la Biroul Vamal Aeroport Timisoara.

“Respinge proba testimoniala cu martorul Traian Gherman, avand in vedere ca acesta este agentul constatator care a incheiat procesul verbal de contraventie atacat, neputand avea calitate de martor in plangerea contraventionala. Proroga discutarea probei cu inregistrarea audio video si alte cereri la termenul urmator. Dispune citarea intimatei cu mentiunea de a depune la dosar planul de supraveghere vamală locala (zona de risc-masuri-sanctiuni) intocmit potrivit art.587 din HG 707/2006”, a decis Judecatoria Timisoara la termenul din 15.10.2016.

Reamintim ca, in octombrie 2015, Impact Press a dezvaluit, in exclusivitate, aceasta afacere cu tenta penala de pe Aeroportul Timisoara, aterizarea ciudata a avionului de pasageri din Tunisia, incarcat cu piei de bovina, fiind confirmata chiar de politistul de frontiera care a facut controlul aeronavei.

“Aeronava a aterizat in noaptea de 22/23 octombrie, in jurul orei 4, intr-un interval orar fara trafic, cand se credea ca vigilenta serviciilor este mai scazuta.

Cand s-a dat alarma ca un avion din Tunisia este pe pista, o echipa de control de la Vama, Politie si SRI s-a deplasat rapid la aeronava. Spre surprinderea acestora, marfa fusese descarcata deja, iar membrii echipajului se pregateau de decolare.

Aterizarea acestei aeronave la Timisoara nu a fost anuntata serviciilor prin dispecerul de sol, asa cum sunt procedurile legale, desi cei de la Romatsa, din turnul de control, care au autorizat aterizarea, aveau aceasta obligatie legala.

Pilotii tunisieni nu aveau documente de insotire a marfii si au declarat ca de aceste aspecte se ocupa proprietarul marfii. Este foarte ciudat ca pieile de bovina provin din Italia, insa au fost incarcate pe un aeroport din Tunisia.

Apoi, si mai ciudat este modul clandestin in care a fost descarcata aceasta marfa, fara ca autoritatile de control si siguranta aeroportuara sa fie anuntate. In lipsa unui plan de zbor, pe care operatorul aerian trebuie sa-l comunice controlorilor din turn macar cu 24 de ore inainte, se poate interpreta ca aterizarea aeronavei din Tunisia la Timisoara a fost tratata ca o aterizare de urgenta”, ne-a dezvaluit, la vremea respectiva, ajutorul de sef de tura, agentul principal Viorel Marcu.

Conform unor informatii care au circulat la acea data pe Aeroportul Timisoara, marfa ar fi apartinut miliardarului Ion Tiriac si era destinata fabricii grupului francez Faurecia, din Talmaciu, de langa Sibiu, unde lucreaza peste 800 de angajati si se produc husele unora dintre cele mai cunoscute modele de masini: Audi, BMW si Peugeot. (G.I.)

One Response to EXPLOZIV! Marfa adusa clandestin pe Aeroportul Timisoara de un avion al companiei Tunisair, confiscata definitiv de instantele de judecata! Paguba de peste 500.000 de euro pentru Ion Tiriac

  1. Eu says:

    Interesant…pt ca in cauzele cu politia locala,agentul constatator care a intocmit PV este audiat ca martor..la Judecatoria Timisoara…este practica instantelor…de ce nu a fost audiat si in acest dosar???!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: