CULISE! De ce si-a anulat Filarmonica “Banatul” primul concert simfonic din 2018? Varianta “imbolnavirilor” din orchestra lansata de directorul Ioan Garboni, dezmintita de liderul sindicatului

Primul concert al Filarmonicii “Banatul” din 2018, care urma sa aiba loc, vineri, 5 ianuarie, a fost anulat. Melomanii care abia asteptau reintalnirea cu Mozart, Rossini, Verdi, Bizet, Brahs sau Ceaikovski au fost anuntati ca-si pot recupera banii de la casierie sau, in cazul in care nu-si pierd rabdarea, ca tichetele de intrare raman valabile pentru concertul din 16 ianuarie.


Motivul acestui inceput de an nefericit in activitatea Filarmonicii “Banatul” a fost explicat in mod laconic de directorul institutiei, Ioan Garboni.

“Din cauza numeroaselor imbolnaviri in randul orchestrei, concertul din 5 ianuarie nu va avea loc. El va fi reprogramat marti, 16 ianuarie, iar biletele vandute raman valabile”.

Acest anunt a fost dezmintit, insa, de liderul sindicatului din Filarmonica “Banatul”, Florin Lupulescu, care si-a exprimat regretul ca anul 2018 incepe sub semnul conflictului de munca aflat in stare latenta la nivelul institutiei.

“Este regretabil faptul ca acest concert a fost anulat, ca domnul director Ioan Garboni a decis sa inceapa anul 2018 de pe aceleasi pozitii de forta fata de sindicat. Nici un membru al orchestrei nu este bolnav, spectatorii sunt dezinformati cu buna stiinta. Domnul director a uitat, probabil, ca orchestra l-a acompaniat pe Tudor Gheorghe, in data de 7 noiembrie, in spectacolul denumit Toamna Simfonic, eveniment privat care nu facea parte din programul anual, in urma caruia a decis ca, in compensatie, zilele de 3,4 si 5 ianuarie sa fie zile libere. Multi colegi de-ai nostri inca nu au revenit de la munte, stiind ca nu avem concert. Astazi, pe scena, domnul Garboni a tipat, spunand ca nu a emis nicio decizie cu zile libere, dupa reprezentatia orchestrei cu Tudor Gheorghe. Ne pare rau ca 2018 a inceput, ca si anul trecut, sub semnul dictaturii personale a directorului institutiei”, ne-a declarat Florin Lupulescu.

Conform liderului de sindicat, inca un semn al modului discretionar in care este condusa Filarmonica “Banatul”: artistii nu li s-a permis sa semneze condica de prezenta in zilele de 27,28 si 29 decembrie, fiind obligati sa dea autografe, pentru cele trei zile de anul trecut, in data de 5 ianuarie… (Mara Ion)

2 thoughts on “CULISE! De ce si-a anulat Filarmonica “Banatul” primul concert simfonic din 2018? Varianta “imbolnavirilor” din orchestra lansata de directorul Ioan Garboni, dezmintita de liderul sindicatului

  1. Din pacate Filarmonica Banatul a scazut foarte mult profesional, datorita directorului, care mentine o stare de discomfort psihic, de amenitari continue si de aducerea a numerosi dirijori si solisti indoielnici din punc de vedere profesional. Minciunile sunt din ce in ce mai mari, salariile angajatilor sunt la jumatate fata de angajatii Operei din Timisoara si asta este frustrant pentru angajatii Filarmonicii, care au aceleasi numar de concerte, sau chiar mai mare fata de colegii de la Opera, dar sunt platiti la jumatate, pe cand directorul are cel mai mare salariu(o suma cu 5 cifre) din Romania comparativ cu intitutiile de cultura din tara.
    Nu se doreste semnarea noului contract colectiv de munca, se introduc concerte: ” extra stagiune, obligatorii si neplatite”, sa nu intelegeti ca nu beneficiaza nimeni de remuneratie pentru aceste concerte, banii obtinuti ( si nu sunt putini)intra in Prophilaronia sau FACT, doua fundatii apartinand sau fiind controlate de Garbonii, si sa incercam sa ne imaginam cine profita de ei?!
    Orchestra si corul Filarmonicii Banatul, sunt trimise in turnee, sub alte denumiri (http://gershwingala.nl/cast/symphonic-choir/), un atac josnic la numele si prestigiul orchestrei filarmonice timisoarene, iar la aniversarea de 70 de ani a filarmonicii a participat o duduie , cantareata de cabaret si un baiat cu fluierul, primind placheta omagiala, pe cand ,istoria vie a filarmonicii,nume cu care se confunda filarmonica,profesorul, compozitorul, dirijorul si omul de cultura Remus Georgescu, prezent in sala a fost ocolit de diroctor, rusine !!!
    Dar se pare ca primarul inca il tine in brate, dovada fiind amenintarile la adresa membrilor orchestrei care poarta banderola, in semn de protest pentru abuzurile pe care le face directorul, sa exprimat domnul primar ca cine mai protesteaza va fi dat afara, adica potestul in timisoara este interzis, domule primar?
    Vin alegerile, apar inregistrarile….;)

  2. Robu a ajuns primar si prin jocul de culise al acestui baiat din Corul sclavilor, pe numele lui Garboni. Un mic infractor, care va ajunge alaturi de Ostaficiuc. Dar, sa revenim… Dictatura acestui nemernic este tolerata de Robu, in semn de compensatie electorala, in timp ce muzicienii din Filarmonica au ajuns la nivelul unui taraf mai domnesc. Poate primarul nu-si da seama cat de serioase sunt problemele la Filarmonica, posibil nici sa nu aiba capacitatea de a-si da seama, insa buba va exploda in scurt timp. Tic-tac, tic-tac, numaratoarea inversa a pornit

Leave a Reply