BREAKING NEWS! Liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, cere demisia sefului administratiei judetene, Calin Dobra, dupa ce functia de vicepresedinte al CJ Timis a fost oferita UNPR     Societatea de Transport Public va incasa 2,1 milioane de euro in urmatorii 5 ani pentru intretinerea serviciului de iluminat public din Timisoara     Romanii care calatoresc in Grecia cu masina pot fi sanctionati drastic pentru abateri minore, dupa ce Codul Rutier grecesc a devenit cel mai dur din Europa    Un medic de familie din Timis a incasat peste 10.000 de euro intr-o luna, doar din garzi, dupa ce s-a pontat ca lucreaza concomitent la 7 centre de permanenta     Comisarul sef Alin Petecel a castigat concursul organizat de IGPR pentru functia de inspector sef al Politiei Timis    Regie Autonoma „Administratia Canalului Bega” va fi condusa, in calitate de director, de Gheorghe Tatar, fostul director al Directiei Judetene de Drumuri Timis

EXPLOZIV! Jurnalistul Dan Turturica, redactor sef la digi24.ro, mentionat intr-un dosar al DNA ca intermediarul unei spagi de 100.000 de euro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin, in ordonanta prin care s-a dispus urmarirea penala a liderului PSD Neamt, Ionel Arsene, ca jurnalistul Dan Turturica, fost redactor-sef al ziarului „Romania libera”, in prezent redactor-sef digi24.ro, ar fi intermediat o spaga in valoare de 100.000 de euro de la Gheorghe Stefan.

Banii au fost dati de „Pinalti” lui Ionel Arsene, deputat PSD la acea vreme, care ar fi promis ca ii va da lui Horia Georgescu prin intermediul lui Dan Turturica. Seful de la acea vreme al Agentiei Nationale de Integritate ar fi trebuit sa-si aduca aportul la inlaturarea din toate functiile publice, ca incompatibil, a  liderului de atunci al UNPR Neamt si presedinte al CJ Neamt, Culita Tarita.

Informatia se regaseste in motivarea deciziei Tribunalului Bacau prin care Ionel Arsene, actualul presedinte al Consiliului Judetean Neamt, a fost plasat sub control judiciar in dosarul spagii de 100.000 de euro.

„Prin ordonanta din data de 18.01.2018 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul AI pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, constand in aceea ca in anul 2013, intr-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti, a primit de la SG, primar al municipiului Piatra Neamt, suma de 100.000 euro pentru ca in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a Partidului Social-Democrat sa-si foloseasca influenta, in mod indirect, asupra presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, HG, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor de catre TC, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

Banii au fost primiti pentru a fi inmanati prin intermediari (consiliera sa personala si redactorul sef al cotidianului Romania Libera) lui HG, persoana asupra careia suspectul a lasat sa se creada ca are influenta in mod indirect.

Se retine ca, in anul 2013, SG era primar al municipiului Piatra Neamt si presedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL) – organizatia judeteana Neamt. In aceeasi perioada, AI era presedinte al organizatiei judetene Neamt a Partidului Social Democrat (PSD) si deputat din partea aceleiasi formatiuni politice. Consiliul Judetean Neamt era condus de TC persoana care era totodata si presedinte al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) – organizatia judeteana Neamt.

Pe fondul neintelegerilor politice, atat SG cat si AI doreau inlaturarea din functia publica a lui TC.

In aceste conditii, intre SG si AI au avut loc mai multe discutii atat in mun. Piatra–Neamt cat si in Bucuresti cu privire la modalitatile de atingere a scopului comun, fiind identificata posibilitatea (expusa de AI) ca TC sa fie declarat incompatibil sau in conflict de interese de catre Agentia Nationala de Integritate – ANI.

In anul 2013, presedinte al ANI era HG, persoana care a ocupat aceasta functie cu sprijinul PSD, partid aflat in acea perioada la guvernare.

In urma discutiilor purtate intre SG si AI (la unele discutii a participat si PA, persoana care de asemenea urmarea indepartarea din functiile publice a lui TC, insa interesul acestuia era exclusiv unul de afaceri), in anul 2013, intr-un restaurant din Bucuresti, SG i-a dat lui AI suma de 100.000 euro. Suma a fost adusa de catre fiul lui SG, SG, la cererea celui dintai. AI a afirmat ca suma de bani va fi remisa numitului TD, in acea perioada redactor-sef al cotidianului Romania Libera, persoana care la randul sau urma sa remita banii lui HG, pentru ca acesta in calitate de presedinte al ANI sa constate nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor de catre TC. AI a afirmat ca legatura cu TD era asigurata prin intermediul unei consiliere personale, persoana care il cunostea in mod direct pe TD intrucat lucrase in presa”, se arata in motivare.

„De asemenea, Gheorghe Stefan a sesizat ca i-a dat suma de 15.000 euro lui AI in timp ce se aflau la hotelul Caro din Bucuresti pentru a fi remisi redactorului sef al ziarului Romania Libera, in scopul publicarii unor articole denigratoare despre TC”, se mai arata in document. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: