BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

EXCLUSIV! Fostul deputat Alin Popoviciu a primit un “certificat” de legala purtare din partea DNA Timisoara. Procurorul Lucian Dolcu a clasat toate acuzatiile impotriva sa, intrucat nu a gasit probe

Dupa aproape trei ani de investigare a afacerilor derulate Alin Popoviciu in Timisoara, procurorul anticoruptie Lucian Dolcu s-a dat batut.

Nu a reusit sa administreze probe din care sa rezulte “posibila activitate infractionala” a fostului deputat, dar nici a mentorului sau politic, Constantin Ostaficiuc, fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, astfel ca, in cele din urma, a decis clasarea tuturor acuzatiilor retinute in sarcina celor doi suspecti.

In ciuda unei ample campanii de presa in care a fost acuzat ca ar fi inchiriat Clubul CFR Timisoara la un pret de dumping, mult sub cota pietei imobiliare, Alin Popoviciu a scapat si de aceasta problema cu legea, procurorul stabilind ca “nu s-au constatat nereguli in legatura cu aceasta procedura”.

Asadar, desi, initial, in dosarul spatiilor inchiriate la Aeroportul International Timisoara, Alin Popoviciu si Constantin Ostaficiuc au fost acuzati ca ar fi controlat prin interpusi firma declarata abuziv castigatoarea licitatiei publice, avand beneficii de 4.000 de euro/luna, in cele din urma informatiile nu s-au mai confirmat. Cercetarile fata de cei doi “instigatori” s-au disjuns, iar dupa trei ani, toate acuzatiile au disparut.

“Clasarea cauzei privind posibila activitate infractionala ce ar fi fost desfasurata de catre inculpatii Popoviciu Alin Augustin Florin si Ostaficiuc Constantin (…), avand in vedere ca nu s-au putut administra probe din care sa rezulte ca cele doua persoane au savarsit infractiunile retinute in sarcina lor, astfel ca actiunea penala nu mai poate fi exercitata”, se precizeaza in Ordonanta de clasare semnata de procurorul Lucian Dolcu (foto), de la DNA Timisoara.

In acelasi dosar, 175/P/2015, procurorul de caz a dispus ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra bunurulor imobile apartinand celor doi inculpati, situate in Dumbravita, respectiv Timisoara. De remarcat ca printre  persoanele carora SRI le-a ascultat telefoanele in timpul procedurii ce a vizat obtinerea de “probe” in acest dosar, si carora li s-a comunicat dispunerea acestei masuri, odata cu clasarea, se afla si omul de afaceri Preunca Mircea Ludovic, paradoxal, fost lucrator in serviciile secrete.

Reamintim ca in dosarul spatiilor inchiriate la Aeroportul International Timisoara au fost trimisi in judecata, inainte de disjungerea cercetarilor fata de Alin Popoviciu si Constantin Ostaficiuc, fostul director al institutiei, Cornel Samartinean, actual deputat, fostul director comercial al AIT, Mezin Marius Florin si administratorul unei societati comerciale, Blaga Lucian. In conditiile in care acuzatiile se bazeaza pe inregistrari efectuate de SRI, care au devenit ilegale in urma unei decizii pronuntate de Curtea Constitutionala, este previzibila o solutie de achitare. (G.I.)

Sursa foto: tion.ro

Leave a Reply

%d bloggers like this: