BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

JOCURI POLITICE! Prefectul de Timis risca o plangere penala pentru abuz in serviciu, in dramoleta demisiei din PMP a Roxanei Iliescu

Scandalul demisiei din PMP a Roxanei Iliescu pare sa intre intr-o noua faza, in care este angrenat si prefectul de Timis, dupa ce reprezentantul Guvernului in teritoriu a refuzat sa emita ordinul prin care sa constate incheierea mandatului de consilier judetean al tinerei avocate, inainte de termen.

In ciuda argumentelor invocate de presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean, la o intalnire cu Eva Andreas, de semnatura careia depinde incheierea dramoletei cu iz politic declansata de Roxana Iliescu, prefectul continua sa se prevaleze de un articol din statutul partidului, care stipuleaza ca cererea de demisie se depune la organizatia la care a fost depusa si acceptata si adeziunea.

Iar, deocamdata, Roxana Iliescu si-a facut publica demisia doar pe contul sau de Facebook, dupa ce a anuntat-o verbal in fata forului national de conducere al PMP, fara sa mai ia o foie de hartie si sa-si manifeste decizia si olograf.

Pentru ca forma scrisa exista in mediul online, care este considerat spatiu public.

Asadar, chiar daca demisia Roxanei inca treneaza pe contul sau de Facebook, nu a fost retrasa, prefectul Eva Andreas spune ca nu sunt intrunite conditiile pentru emiterea deciziei finale in acest scandal.

“Prin niciun act, prefectul nu a refuzat emiterea ordinului in cauza. In ceea ce priveste obligatia demisiei in forma scrisa, potrivit propriului Statut al PMP, art. 19, al. 2), cererea de demisie se depune la organizatia partidului la care a fost depusa si acceptata adeziunea, al. 4) demisia intra in vigoare la momentul depunerii. Prin urmare, sesizarea in sine putea fi comunicata doar dupa indeplinirea conditiilor de mai sus, cu precadere alin. 4”, ne-a lamurit prefectul Eva Andreas, ca raspuns la o solicitare de informatii transmisa Prefecturii Timis de Impact Press.

Aceasta argumentatie este combatuta de liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, care o acuza pe Eva Andreas de abuz in serviciu si exces de putere.

“Nicio lege nu prevede ca demisia din partid, care este un act unilateral de vointa, sa fie valabila doar daca este inregistrata la partid in forma scrisa. Roxana Iliescu si-a anuntat demisia in fata Consiliului National Executiv, decizia sa a fost consemnata in procesul verbal de sedinta, si-a anuntat demisia pe contul personal de Facebook, nu inteleg ce acte doveditoare mai doreste doamna prefect!

Dispozitiile Legii 393/2004 sunt imperative si foarte clare: in 30 de zile de la solicitarea partidului, prefectul are obligatia sa semneze decizia de incetare a mandatului de consilier. Legea nu spune ca prefectul poate face anchete la partid, sa verifice daca exista o demisie scrisa sau nu, el trebuie doar sa aplice legea.

Altfel, ne gandim ca prefectul face jocurile politice ale PSD, afectandu-ne interesele, motiv pentru care ne vom adresa Parchetului cu o plangere de abuz in serviciu si vom cere public demisia Evei Andreas”, a tunat liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, care spune ca termenul de gratie pentru emiterea ordinul prefectural expira in data de 11 mai.

Ca raspuns la alegatia ca, pe linie politica ar raspunde la comenzile liderului PSD Timis, Calin Dobra, interesat ca vicepresedinta Roxana Iliescu sa ramana, in continuare, mana sa dreapta la Consiliul Judetean, reprezentanta Guvernului in teritoriu ne-a dat asigurari ca este cat se poate de apolitica.

“Potrivit legislatiei in vigoare, in domeniul de referinta prefectul este apolitic. In toate cazurile in care prefectul a emis ordine care au avut ca obiect constatarea incetarii inainte de termen a mandatelor de consilier, acestea au avut la baza actele care au atras pierderea calitatii de membru al partidului, astfel ca atitudinea prefectului in aceste cauze a fost constanta si echidistanta, prioritara fiind securitatea juridica a actului si a justitiabilului”, se mai mentioneaza in raspunsul oferit Impact Press.

Fara a fi carcotasi, observam ca prefectul Eva Andreas previzioneaza ca, in cazul in care ar semna ordinul in discutie, Roxana Iliescu l-ar ataca in instantele de judecata, devenind justitiabil. O telepatie care, pusa intre cele doua fotografii de mai sus, cu felele lui Grindeanu, lasa sa se intrevada oarece interese politice care pot sta in spatele unui tot mai profilat act de abuz in serviciu… (Gh. Ilas)

One Response to JOCURI POLITICE! Prefectul de Timis risca o plangere penala pentru abuz in serviciu, in dramoleta demisiei din PMP a Roxanei Iliescu

  1. anteconbega says:

    Cine sunt felele respective? O fi vorba, de fapt, de falafel? Mmmmm, papa bun!

Leave a Reply

%d bloggers like this: