#PENAL! Sticle incendiare in fata sediului PSD Timis. Politia a deschis o ancheta pentru amenintare si a pornit la identificarea autorilor

Decizia Curtii Constitutionale prin care presedintele Klaus Iohannis este obligat la mazilirea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, a produs revolta si la Timisoara.


Daca peste 400 de locuitori au ales sa protesteze pasnic, in Piata Victoriei, altii au pus la punct o operatiune de razbunare impotriva partidului aflat la guvernare, considerat vinovat de punerea procurorilor sub control politic.

Astfel, in noaptea de miercuri spre joi, persoane necunoscute au confectionat cateva sticle incendiare, cu care au aruncat in cladirea care adaposteste sediul PSD, pe Splaiul Tudor Vladimirescu, in timp ce altele au fost lasate sa arda, in speranta unei explozii, chiar pe trotuarul de vis-a-vis.

Din fericire, nu s-a intamplat nicio nenorocire, asa-zisele cocktail-uri Molotov au fost descoperite de un pieton, joi dimineata, care a alertat Politia.

Ipostaza unor sticle incendiare in fata sediului PSD nu a fost considerat un eveniment de pericol iminent pentru oamenii legii, un echipaj de agenti facandu-si aparitia la fata locului dupa mai bine de o ora.

Ulterior, IPJ Timis a decis sa se autosesizeze cu privire la savarsirea infractiunii de amenintare, efectuand cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs incidentul si identificarea autorilor. Este posibil ca piromanii sa fie gasiti rapid, in conditiile in care sediul PSD Timis dispune de un performant sistem de supraveghere video.

“Sunt trei sticle puse vizavi, pe trotuar, doua sau trei sunt sparte in fata sediului si cu una s-a dat in sediu. Este de condamnat o astfel de atitudine, intr-un oras in care cu totii sustinem convietuirea, indiferent de etnie sau culoare politica”, a declarat pentru News.ro Calin Dobra, presedintele PSD Timis.

Reamintim ca, in urma cu trei luni, un incident asemanator a fost consemnat si la sediul PSD din Cluj-Napoca. Persoane necunoscute au aruncat cu sticle incendiare in cladire, dar au incercat sa stropeasca cu benzina si sa dea foc si la usa de la intrare. (G.I.)

Sursa foto: cititor www.tion.ro

 

 

Leave a Reply