URMARIRE! Autospeciala a Politiei de Frontiera acrosata de un jeep al contrabandistilor de tigari. Marfa de aproape 50.000 de euro abandonata, dupa folosirea pistoalelor din dotare

Urmarire cu focuri de arma, dar si o autospeciala a Politiei de Frontiera avariata, dupa ce a fost acrosata violent de un jeep al contrabandistilor de tigari. Asa se poate sintetiza operatiunea politistilor de frontiera suceveni, din noaptea de luni spre marti, care a fost efectuata in cooperare cu lucratori din cadrul Politiei Vicovu de Sus.


Putin dupa miezul noptii, oamenii legii au identificat in trafic, pe raza localitatii Straja, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau informatii ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

Au efectuat semnalele regulamentare in vederea opririi pentru control a jeep-ului, insa soferul a refuzat sa opreasca, accelerand si continuandu-si deplasarea in mare viteza.

Agentii au trecut la urmarirea suspectilor, iar dupa efectuarea somatiilor legale prin voce, s-a trecut la folosirea armamentului din dotare, fiind trase nu mai putin de 12 focuri de avertisment in plan vertical si spre pneurile autoturismului.

Pe timpul urmaririi, in incercarea de a scapa, soferul a acrosat autospeciala Politiei de Frontiera, dupa care a abandonat autoturismul si, profitand de intuneric, a disparut in  vegetatia din zona.

In masina au fost observate mai multe colete cu tigari, motiv pentru care a fost dusa la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.500 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

Tigarile, in valoare de 205.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismul de teren, inmatriculat in Marea Britanie, in valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

In continuare, politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru identificarea persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale. (V.E.)

 

Leave a Reply