Avocat condamnat la inchisoare cu executare! Procurorii DNA l-au acuzat ca a incheiat un contract de asistenta fictiv pentru 40.000 de lei

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au solutionat definitiv dosarul in care un avocat a fost trimis in judecata, dupa ce a incasat de la un martor o mare suma de bani pentru a-si trafica influenta.


Sorin Sandru, din Baroul Constanta, a fost condamnat la 3 ani si opt luni de inchisoare, cu executare. Hotararea este definitiva.

Amintim ca in prima instanta, Curtea de Apel Constanta a decis condamnarea avocatului la pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru infractiunea de trafic de influenta.

Instanta a stabilit un termen de supraveghere a condamnatului de patru ani, termen care curge de la ramanerea definitiva a prezentei hotarari. Tot in prezenta cauza, Sorin Sandru a fost achitat pentru infractiunea de spalare a banilor. Instanta a dedus durata retinerii, arestarii preventive si arestului la domiciliu de la 18 ianuarie 2016 pana la 15 aprilie 2016 si a desfiintat un inscris.

In rechizitoriul intocmit, procurorul Andrei Bodean, de la DNA Constanta, arata ca, „in luna iulie 2014, inculpatul Sandru Sorin a pretins de la o persoana (martor denuntator) suma de 40.000 de lei, in schimbul folosirii influentei pe care afirma ca o are asupra primarului unui oras de pe raza judetului Constanta si asupra mai multor functionari din cadrul acelei institutii publice“. Totodata, „inculpatul a promis ca va determina persoanele abilitate sa efectueze la timp plata unor sume de bani catre biroul martorului denuntator, in temeiul unui contract de consultanta incheiat de acesta cu institutia publica respectiva“.

„Pentru a disimula provenienta ilicita a sumei de 40.000 de lei, pretinsa pentru traficarea influentei, inculpatul Sandru Sorin a incheiat cu martorul denuntator un contract fictiv de asistenta juridica, care a creat aparenta mincinoasa a unei origini licite a sumei respective“, mai arata procurorii. (V.E.)

 

Leave a Reply