Alerta la Spitalul de Psihiatrie din Jebel! VEZI ce detinut periculos urmeaza sa fie transferat de la Penitenciarul Jilava in Timis

Angajatii Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta din Jebel au intrat in alerta maxima, in ultimile zile, dupa ce in unitatea medicala din Timis s-a propagat vestea ca aici urmeaza sa fie transferat un detinut extrem de periculos.


Este vorba despre Magdalena Serban (foto), supranumita si “criminala de la metrou”, femeia care, la jumatatea lunii decembrie, anul trecut, a impins o tanara in fata metroului.

Luata prin surprindere de atacul ucigas, Alina Cucu, 25 de ani, aflata pe peronul statiei Dristor, nu a avut nicio sansa si a sfarsit sub rotile garniturii de tren. Cu cateva ore mai inainte, asasina a mai incercat sa impinga o tanara in fata metroului, dar aceasta, fosta sportiva de performanta, a reusit sa se salveze.

In urma cu doua luni, procurorii au finalizata ancheta si au trimis-o in judecata pe Magdalena Serban, aflata in stare de arest preventiv in Penitenciarul Jilava, aceasta fiind acuzata de tentativa de omor si omor calificat.

Dupa cum a dezvaluit expertul criminolog Dan Antonescu, Magdalena Serban va mai fi evaluata psihiatric, pentru a se stabili cu certitudine daca avea sau nu discernamant in momentul crimei, iar in cazul in care rezultatul va scoate la iveală ca nu avea discernamant, va fi internata intr-o institutie psihiatrica.

„Tratamentul va dura foarte mult si nu se stie daca va avea avea efectul scontat. Daca se constata o ameliorare serioasa e foarte posibil ca dupa cativa ani de tratament si supraveghere sa fie pusa in libertate, dar cu obligarea familiei de a o supraveghea, de a-i asigura medicatia si, in momentul in care ar observa ca iar apar dereglerari in comportament, ea sa fie internata din nou”, a declarat expertul.

Magdalena Serban este pentru specialisti un caz aparte care nu a putut fi incadrat intr-o anumita categorie de boli mintale. Psihiatrii vorbesc despre un caz atipic, cu simptomatologie atipica, cu manifestari care nu se incadreaza perfect in niciuna dintre boli.

In aceste conditii, judecatorii ar putea dispune internarea intr-un spital de boli psihiatrice, iar unitatea medicala la care sunt arondate 11 judete din sudul tarii este Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta din Jebel. (V.E.)

 

Leave a Reply