NEVINOVAT! Dosarul in care fostul sef al ANAF a fost anchetat pentru coruptie, clasat de DNA. “E abia inceputul unei batalii pe care o voi duce pentru ca vinovatii sa plateasca”, anunta Gelu Diaconu

Procurorii DNA au decis sa claseze dosarul in care fostul presedinte al ANAF, Gelu Diaconu, a fost acuzat de fapte de coruptie, in complicitate cu reprezentanti de frunte ai Partidei Romilor, respectiv Madalin Voicu si Nicolae Paun. In acest dosar, procurorii ancheteaza deturnarea de fonduri europene destinate integrarii sociale a persoanelor de etnie roma.


La doi ani si jumatate de la inceperea urmarii penale, DNA a decis acum ca fapta nu exista si a clasat doarul privindu-l pe Gelu Diaconu.

Desi acum a fost gasit nevinovat, prejudiciul ramane pentru Gelu Diaconu, in conditiile in care acesta a fost inlocuit de la sefia ANAF dupa deschiderea dosarului.

“Eu am declarat ca implicarea mea in acest dosar este o mare bazaconie si ca procurorul care instrumenteaza acest dosar este fie ticalos, fie habarnist. Ulterior, dupa ce am avut acces la dosar si la rechizitoriu, mi-am dat seama ca procurorul era si ticalos si habarnist.

Am urmat procedura jurisdictionala in camera preliminara, dosarul a fost intors si s-a ajuns la un deznodamant care nu putea fi altul fiind instrumentat de un procuror cu mintea la cap.

E abia inceputul unei batalii pe care o voi duce cu orice pret pentru ca vinovatii sa plateasca si in Romania sa nu se mai intampla situatii de felul asta, adica fabricarea din senin, fara nicio legatura cu realitatea faptelor, a unui dosar pur si simplu din cauza unei insistente in a avea victime de rasunet in acea institutie”, a afirmat Gelu Diaconu pentru Stirile B1TV. (V.E.)

Leave a Reply