BOMBA! Fostul procuror al DNA Timisoara, Ciprian Dorobantu, condamnat la inchisoare pentru conducere sub influenta alcoolului

Curtea de Apel Oradea a pus capat speculatiilor starnite in jurul dosarului in care Ciprian Dorobantu, fost procuror la DNA Timisoara, a fost trimis in judecata pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si a pronuntat o sentinta extrem de dura pentru toti cei care se asteptau la o amenda penala sau, mai mult, la o achitare.


Astfel, la termenul din 28 septembrie, judecatorii bihoreni au decis condamnarea fostului procuror anticoruptie, actual procuror suspendat al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, la 2 ani de inchisoare, pedeapsa suspendate pe un termen de incercare de trei ani.

De asemenea, ca o amara ironie a sortii, procurorul DNA care i-a anchetat si i-a trimis in judecata atat pe fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, cat si pe fostul secretar, Ioan Cojocari, este obligat, in virtutea Hotararii 82/2018, sa presteze 100 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii exact in cadrul Primaria Timisoara sau, ca alternativa, la AJOFM Timis.

“Atrage atentia inculpatului asupra nerespectarii masurilor de supraveghere si a obligatiilor impuse si asupra consecintelor savarsirii de noi infractiuni in cursul termenului de supraveghere, putandu-se dispune revocarea suspendarii sub supraveghere”, se mai mentioneaza in sentinta judecatorilor de la Curtea de Apel Oradea, avertisment care apare ca o ironie in cazul unui fost procuror al DNA.

Hotararea 82/2018 nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare. Reamintim ca, la Curtea de Apel Oradea isi desfasoara activitatea judecatoarea Florica Roman, care, in 2013, a fost retinuta pentru trafic de influenta, procurorii DNA acuzand-o ca ar fi luat spaga un ceas cu cuc. Ulterior, toate probele fabricate au fost demontate de catre instantele de judecata, iar, in februarie 2016, CSM a dispus reprimirea judecatoarei in magistratura. (G.I.)

 

Leave a Reply