Congresul CECCAR! Contabilii din Romania au dezbatut, timp de doua zile, provocarile acestei profesii in era inteligentei artificiale

Congresul profesiei contabile din acest an, care a avut loc, in perioada 28-29 septembrie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, a reunit peste 500 de participanti din tara si strainatate, atat reprezentanti ai conducerii si membri ai Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), cat si exponenti ai autoritatilor si institutiilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum si ai unor organizatii internationale si regionale din domeniul contabil.


Delegatia din Timis a fost condusa de presedintele filialei locale a CECCAR, Ovidiu Constantin Bunget (foto), care a fost insotit de cativa membri importanti ai organizatiei expertilor contabili autorizati.  

Tema celui mai important eveniment dedicat profesiei contabile din Romania a fost legata de gandirea integrata care, intr-un mediu de reglementare volatil, trebuie sa inglobeze mai mult decat elementele pur financiar-contabile ale unei organizatii, pentru a se asigura dezvoltarea pe termen lung si crearea de valoare.

In acest context, s-a recomandat utilizarea unei abordari holistice pentru stabilirea de strategii si evaluarea performantelor, totodata recomandandu-se imbunatatirea manierei in care se comunica cu clientii, investitorii si toate celelalte parti interesate.

 

Activitatea membrilor CECCAR contribuie la asigurarea unui climat economic sanatos. Prudenta si corectitudinea nu sunt simple cuvinte, ci principii de referinta dupa care dumneavoastra va conduceti si va organizati activitatea.

Cu o traditie de aproape 100 de ani in Romania, profesia de expert contabil are un rol esential, prin sprijinul, solutiile si indrumarea oferite mediului de afaceri, alaturi de celelalte profesii din domeniul economic, cum sunt auditorii, evaluatorii, consultantii fiscali, cat si din domeniul juridic, cum sunt avocatii si practicienii in insolventa”, a fost mesajul transmis de presedintele Klaus Iohannis, in deschiderea Congresului organizat de CECCAR.

Totodata presedintele statului i-a indemnat pe reprezentantii acestei profesii ca, pentru imbunatatirea activitatii, sa identifice si sa comunice solutii care sa conduca la un climat legislativ predictibil si sustenabil. (Mara Ion)

Sursa foto: Facebook

 

Leave a Reply