BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

SONDAJ! Traian Basescu si PMP revin in forta in prim-planul politicii romanesti. Fostul presedinte al Romaniei ar fi votat de 31,6% dintre romani, daca s-ar inscrie in cursa pentru Parlamentul European

Fostul presedinte Traian Basescu intra cu succes in batalia alegerilor europarlamentare din acest an si, mai mult, devine o adevarata locomotiva politica pentru Partidul Miscarea Populara, conform unui sondaj de opinie efectuat, in perioada 12-20 ianuarie 2019, de Biroul de Cercetari Sociologice si finantat de National Committee of Romanian-American Republicans, Florida, SUA.

Potrivit sondajului dat publicitatii in urma cu 24 de ore, la alegerile europarlamentare din luna mai, favorite sunt partidele PNL (23,7%), PSD (23,0%) si ProRomania (10,7%). Urmeaza PMP, ALDE, PLUS, USR, UDMR.

In opinia repondentilor, in topul oamenilor politici care ar trebuie sa reprezinte Romania in Parlamentul European in urmatorii 4 ani se afla Crin Antonescu (32,4%), Traian Basescu (31,6%) si Dacian Ciolos (30,3%).

 

La mica distanta ii urmeaza Corina Cretu (29,8%) si Norica Nicolai (15,7%). De remarcat ca timisoreanca Maria Grapini, in ciuda zbaterilor sale de imagine din ultima perioada, nu apare in clasamentul primulor 20 de politicieni vazuti in Parlamentul European dupa alegerile din acest an.

In ceea ce priveste temele cu care s-ar duce europarlamentarii romani in PE, independenta justitiei ar fi promovata, in special, de fostul presedinte Traian Basescu si de fostul premier Dacian Ciolos (10,6%). Urmeaza Corina Cretu (10,4%) si Crin Antonescu (6,7%).

Sanse pentru promovarea modernizarii sistemului sanitar si investitii in sanatate ar avea, spun cei intervievati, Corina Cretu (10,7%), Dacian Cilos (7,5%) si Traian Basescu (5,2%).

La intrebarea cu ce partid intentioneaza sa voteze la europarlamentare, romanii au raspuns: PSD (25,1%), PNL (22,9%), ProRomania (10,3%).

Confirmand ascensiunea in preferintele romanilor din ultima perioada, mai cu seama dupa campaniile Fara pensii speciale si Parlamentul 300, PMP-ul apare pe locul VI, cu 7,2%, devansand UDMR si USR.

Volumul esantionului: 1099 persoane cu varste mai mari de 18 ani domiciliate in 120 localitati urbane si rurale selectate din toate judetele tarii

Tipul esantionului: probabilist, stratificat, format din 40 straturi rezultate din intersecţia a 8 zone geografice cu 5 tipuri de localitaţi urbane si rurale.

Selecţia subiecţilor:interviurile s-au realizat la domiciliul subiectilor. Persoanele intervievate au fost alese prin pas statistic, din 2 in 2 apartamente sau case, pornind de la numarul 2 al fiecarei strazi.

In cazul in care in apartamentele sau casele selectate nu locuia sau nu raspundea nimeni s-a selectat urmatoarea a 2-a casa. In acest fel s-a pastrat principiul probabilist, fiind improbabil la oamenii care domiciliaza la apartamente cu numere  pare sa aiba opinii semnificativ diferite de cei care locuiesc la apartamente cu numere impare. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: