Avocat “specializat” in traficul de influenta in randul judecatorilor din completele de penal, saltat de procurorii DNA

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 21 ianuarie 2020, a unui inculpat, avocat in Baroul Arges, acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In noaptea de 30.09.2019/01.10.2019, inculpatul, in calitatea mentionata mai sus, prevalandu-se de o presupusa influenta pe care ar fi avut-o asupra magistratilor din cadrul Curtii de Apel Pitesti care solutionau apelul in dosarul penal in care era judecat cumparatorul de influenta, in cadrul discutiilor purtate, a pretins in mod direct acestuia suma de 2.000 euro, promitandu-i ca ii va determina pe membrii completului de judecata sa pronunte o solutie favorabila, de condamnare cu suspendare. In urma acestei discutii, in ziua de 01.10.2019, in jurul orelor 19, a primit de la cumparatorul de influenta suma de 5.000 lei, ca parte din suma de 2.000 euro pretinsa anterior.

La data de 22 ianuarie 2020, inculpatul a fost prezentat Curtii de Apel Pitesti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisa de instanta de judecata, dispunandu-se masura preventiva a arestului la domiciliu. (V.E.)

Leave a Reply