Timisul are un nou inspector scolar general! Liberalul Marin Popescu, numit pe functia ocupata 7 ani de Aura Danielescu, care a acceptat pleacarea si a trimis colegilor o lacrimogena scrisoare de despartire

Ministerul Educatiei a anuntat, astazi, ca nu mai prelungeste mandatul Aurei Danielescu la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Timis, in ciuda scrisorilor de sustinere care au ajuns la Guvern si la Presedintie.


Astfel, in functia de inspector scolar general a fost numit Marin Popescu (foto), consilier judetean PNL, liberalul care a mai condus invatamantul din Timis. De asemenea, si inspectorul scolar general adjunct Mihaela Petrov a fost schimbata din functie, postul sau fiind preluat de Cosmin Hogea.

Decizia privind cele doua schimbari a sosit, astazi, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Timis si intra in vigoare in data expirarii mandatului Aurei Danielescu.

In urma acestei hotarari a Ministerului Educatiei, Aura Danielescu a realizat ca este inutil sa ramana singura in sediul ISJ Timis, sa continue lupta in mod solitar, ca pe vremuri, cumnatul Sorin Grindeanu, care n-a mai vrut sa paraseasca Palatul Victoria, si a acceptat realitatea dura. Ca trebuie sa se intoarca la Scoala Gimnaziala din Masloc, nu inainte de a trimite o scrisoare de ramas bun colegilor din invatamantul timisean.

Iata scrisoarea postata pe grupul online prin intermediul caruia ISJ Timis tinea legatura cu cadrele didactice.

“Dragii mei colegi,

In momentul in care scriu aceste randuri, ultimele in comunicarea pe care o voi avea cu dumneavoastra, la ISJ a venit ordinul de eliberare din functie a mea si a colegei si prietenei mele, Mihaela Dana Petrov!

Va scriu aici si nu pe mail, pentru ca nu vreau sa ma lungesc foarte mult, pentru nu doresc sa va intristez pe unii dintre dumneavoastra!

Doamne…imi e atat de greu sa-mi gasesc cuvintele! E pentru prima data, dragi colegi, cand sentimentele ce ma incarca, ma impiedica sa imi astern cuvintele si  gandurile!

Va multumesc pentru tot! Ati fost familia mea de la serivci, ati fost si veti ramane, oameni dragi sufletului meu! M-ati facut, alaturi de voi, sa traiesc zile atat de frumoase!

Au trecut 7 ani si plec de acasa de la voi, spre a ma indrepta, poate pentru prima data, pe termen lung, spre casa mea…de acasa! Probabil, momentul de azi va bucura pe unii dintre dumneavoastra, pe unii ii va intrista! Dumnezeu stie doar…ce fel de sentimente ne poate incerca! Eu stiu sigur ca v-am apreciat, respectat si indragit pe toti si pe toate! Imi iau ramas bun, ferm convinsa ca drumurile noastre se vor mai intersecta! Nu din aceeasi postura, in mod sigur! Doar viata stie ce ne pregateste tuturor!

Am fost un om corect si muncitor si sper, ca cei corecti, sa recunoasca asta! Le multumesc, in mod special, colegilor care, in aceste zile au incercat sa schimbe lumea, sa ii convinga pe cei ce schimba destine cu atat usurinta, ca trebuie sa fim altfel! E greu sa iti reuseasca…in mica noastra tara! Faptul ca i-am simti atat de aproape, a contat enorm! Si pe mine, in mod sigur m-au convins ca oamenii, unii dintre ei, pot fi atat de usor…oameni!

Va multumesc pentru colaborare, pentru ceea ce mi-ati permis sa invat de la voi si daca, vreodata, fara intentie, v-am suparat, sper sa intelegeti ca nu mi-am dorit asta!

Sa ramaneti sanatosi/sanatoase, sa va luptati din functiile pe care le aveti pentru copiii judetului Timis si sa nu va bucurati, neaprat, daca se inlesnesc unele lucruri! Sa ramaneti demni si corecti! E un indemn de care vor tine cont cei care sunt asa! Nu faceti compromisuri pentru nimeni si nimic! Nimeni nu e sef pe viata si asta o demonstreaza astazi…plecarea mea! Dar, ceea ce ramane in urma dumneavoastra trebuie sa fie de apreciat!

Va imbratisez pe toti, virtual, de la distanta si ma voi ruga pentru voi si familiile voastre!

Grupul acesta l-am creat eu! Imi voi permite sa nu-l inchid, inca! Nu dau acces conducerii noi a ISJ-ului (domnului ISG Marin Popescu si domnului ISGA Hogea Cosmin), pentru ca sunt convinsa ca sunt capabili sa va construiasca un alt grup, sper, la fel de util! Dumneavoastra, din acest moment, puteti sa-l parasiti, linistiti! Nu va mai obliga nimic si linistea se va asterne dupa aceste cuvinte! A dumneavoastra colega si prietena, pentru unii, sper, Aura Codruta Danielescu”. (M.I.)

2 thoughts on “Timisul are un nou inspector scolar general! Liberalul Marin Popescu, numit pe functia ocupata 7 ani de Aura Danielescu, care a acceptat pleacarea si a trimis colegilor o lacrimogena scrisoare de despartire

  1. Faza cu înregistrarea unei convorbiri denota mentalitate de santajista, deplorabil la un dascăl.
    Dar o haina asa mulata pe …la deschiderea an scolar denotă o toapa care s-a trezit în vârful piramidei prin ..nepotism

Leave a Reply